user_mobilelogo
Becslés - áldozatszám (2021. 02. 23.)
 
'Felelet':
 

A KSH adataiból (heti, éves) némi számítással (még nincs tavalyi összesítésük) úgy tűnik, az előző évek átlag 130 ezres halálozásához képest 2020-ban 138 ezer volt a végösszeg. A worldometers hazai adata vírus címmel 9500-at ír. (Info itt is: http://pandemia.hu)

Miután semmi kézzelfogható adatot nem közöl a sajtó és az állami vírusreklámkampány, becsülni, találgatni lehet csak.

1: A korábbi cikkekben leírtak miatt felteszem, hogy a vírus miatti halottak az előző évek átlagába beleférnek. (kb. 1500 fő)

2: Akkor a fennmaradó 8000 többlet okát keresem.

2a: Több cikk olvasható már tavasz óta a lélegeztetőgépek hatásáról. Ezekből 80-90, 60 év felettieknél 95-100 százalékos halálozás derül ki. Az is feltehető, bár bizonytalanabb, hogy ugyanezen emberek kíméletesebb kezelése esetén mennyi lenne a halálozás. Én 20%-ot becsülök optimistán. Akkor az eljárás miatti halálozás 70%. Nem tudjuk, titkolják, hogy ugyanaz a párszáz ember van fél éve a gépeken, vagy háromnaponta halnak meg alattuk. Vegyünk két hetes átlagot. Akkor egy gép évente 54/2=27 * 0,7= 19 embert öl meg. Átlag 200 üzemelő géppel számolva 4000 áldozat, akik a hibás és fölösleges kórházi-orvosi-lélegeztetőgépes eljárás áldozata.

2b: Akkor a másik 4000 áldozat a járványkezelés többi elemének köszönheti halálát. A TV kampány és a maszkos emberek, orvosok látványa okozta hosszas stressz és félelem; a családi segítő ápolótól, a családtagoktól, barátoktól, kapcsolatoktól való elvágás; a megszokott biztonságos családi otthonból rosszlevegőjű kórházba szállítás, a kényszerű magány idősotthonban, kórházban is; a szokásos kórházi fertőzések; a napi mozgás, séta, úszás kényszerű elhagyása; az anyagi tönkremenetel, eladósodás miatti aggodalom; a kultúra, értelmes élet kényszerszünete, a maszk hordás miatti önfertőzés, oxigénhiány stb.

Kiegészítés: Természetesen valahány ember, mondjuk 500, a fenti intézkedések ellenére él, és azok miatt a vírust valóban nem kapta el még, ezért ők túlélők. Persze csak a puszta életet nézve, mert lelkileg és egészségileg és anyagilag ők is sérültek.

 

A lenti cikkek érdekes meglátásaiból:

1: Azért tették az embereket gépre, mert a kórházi személyzet félt a fertőzéstől. Azért féltek főleg, mert tudták, hogy a vírus miatt gépre tett emberek meghalnak. Ezért megölték félelmükben az áldozatokat. Azaz ha nem alakul ki a gépre tétel gyakorlata, akkor nem félnek a dolgozók, és nem is teszik gépre az áldozatokat. Önrontó folyamat tehát.

2: Ennél a vírusnál szemben a szokásos betegségeket, azonos értékek mellett a beteg nem fuldoklik, hanem jól lélegzik. Nem tudják, miért, másképp reagá a tüdő. Tehát emiatt is óriási hiba és felesleges a gépre tétel, bár a buta rutin ezt javasolja.

3: Nálunk nincs semmilyen érdemi kórházi adatszolgáltatás, ezért más országokkal szemben kisebb az esélye, hogy módosuljon az eljárásrend.

 

Sokkoló adatok: sokkal rosszabb a lélegeztetett COVID-os betegek túlélése, mint ami a médiában megjelent 2020-12-08 novakhunor.hu

Lovas András: Nem mindig a tubuson keresztüli gépi lélegeztetés a cél 2020. 12. 09. blog.atlatszo.hu

A nagyon súlyos COVID-betegek meghalnak a lélegeztetőgépen, ami néha többet árthat, mint amennyit használ 2020.04.27. qubit.hu