Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - Tarlós budapesti ígéretei /2010/ és a jelen /2019/ (2019.10.09.)
user_mobilelogo

Tarlós budapesti ígéretei (2010) és a jelen (2019)

Néhány észrevétel az egyes oldalakról kiemelt idézetekkel
"A nemzet fővárosa – Tarlós István Budapest –programja"
kiadvány alapján

5.o. „demokráciadeficit” volt 1990-2010-ig.

Most mi van? Miről tud a polgár? Mibe szólhat bele?

11.o. vizsgálni fogjuk a tiltott területekre szóló építési engedélyeket…

nyilvánosság: hol vannak ezek az esetek felsorolva? térképen megmutatva? kik adták, kik kapták? És 2010 után már egyszerűen a tiltott területeket átminősítik, ezért nincs szabálytalanság?

15.o. kijelöljük a toronyházak és a végleges zöldterületek helyét…

Helyette felhőkarcoló kapott engedélyt, és a zöldterületek csak csökkennek, építik be az árterületeket is.

15.o. A 4-es metró a 2. ütem nélkül gazdaságtalan és értelmetlen.

Erről mik a valós adatok ma? Hogy áll a budaörsi folytatás ügye? Nyilvánosak a Tarlós befejezés mellett való döntését alátámasztó elemzések? Nem azért építették Demszky és Tarlós valójában, hogy sokat lehessen lopni és Kelenföldön egy nagy plázaberuházást csinálni?

16.o. kijelöljük a szállodahajók kikötőjének helyet

Semmi sem történt, két híd között egy Dunaparton párosával nyolc hajó áll, és a tragikus idei baleset is megvolt. Kié a haszon a kikötőkből? A hajókból? Ki van megvesztegetve? Kié a kár?

16.o. megkezdjük a turistákkal kapcsolatba kerülő dolgozók (BKV, rendőr…) nyelvi és viselkedési kiképzését…

Ez az ügy hogy áll? És a magyar állampolgárokkal nem kell rendesen viselkedni?

19.o., 82.o. az alsósok a lakhelyükhöz közel legyenek…

Mit tett ezért Budapest? Úgy tűnik, még az óvodásokat is autóval hurcolják szüleik, szétcincálva ezzel a közösségeket és növelve az autós forgalmat. Lehet sétálni biztonságos sétányokon a közeli jó minőségű iskolába?

20.o., 87.o. a gyermekeknek egészséges ételt előállító cégek esetleg ártámogatást kapnak. A rossz minőséget készítőket tiltólistára kell helyezni.

Mi történt? Ha egy szülő csak annyit szeretne, hogy finomított cukrot ne egyen a gyereke, mit tehet? Még a bolti mustárok is cukrozottak, nemhogy a menzaétel.

21.o. javítani kell a természeti környezetben űzhető sportágak, turistautak helyzetén.

Mi történ azon túl, hogy polgári tiltakozásra szünetel a Normafa beépítésének ötlete? Mi lesz a Rómaival?

22.o. kultúra

Mi történ a kis múzeumok támogatásával? Ez elektrotechnikai múzeuméval? CseH Tamás várbéli emlékszobájával? Mi lesz a Széchényi könyvtárral? A polgári élet önálló egyesületeit támogatják, vagy csak a politikaikat?

24.o. erősíteni kívánjuk a fürdővárosi státust

Ez azt jelenti, hogy a Rudasban 900 Ft 3 dl limonádé? Vagy hogy a Rácz fürdő örökké zárva van? Vagy hogy egy budai polgár a zuglói Paskalba kell menjen, ha a masszázs beutalója mellett úszni is szeretne (a Rudasban tilos). Hány fürdő épült Budapesten, Budán? Az új uszodák tágasak, napfényesek, kertesek, csendesek, kényelmesek, nincs tömeg?

24.o. leállítjuk amég megmaradt (!) zöldterületek felesleges beépítését

A Pannon park a Városligetbe ezek szerint nem felesleges, hanem, főleg ott, létfontosságú. És a múzeumok is. És a délbudai Dunapart beépítések. És a Római ingatlanpanama övezet gáttal megvédése. A Csörsz utcai beépítések. A Sasadi úti panama.

24.o. A szemetelés szigorúan szankcionáljuk.

Az autósok kidobálják csikkeiket az útra, amit még Romániában sem szabad. Ez egy apró példa.

25.o. A közterületi rendezvények és reklámozás szabályait szigorítjuk.

Még 2019-ben is egész éjszaka üvöltő diszkóhangok rontják el egy-egy kerületnyi ember pihenését. A szigorúság legfeljebb a halkan, akusztikus hangszerekkel magyar népzenét játszó polgárokra, nem a sokezer wattos hangfalakkal embertelen zenét üvölttető emberekre, cégekre vonatkozik.

Az elmúlt 9 évben valósággal tobzódásba kezdtek az egész házakat ellepő plakátok, melyek korábban tiltva voltak. A TV-ben pedig mindmáig egyes reklámok üvöltenek a környező műsorokhoz képest.

32.o. nálunk nincs a rendőrségnek társadalmi támogatottsága…

Bár ez kormányügyként került a városi programba, de mi változott? A szervezett koldusok? A lomtalanítási kupacokon ülő, azt kisajátító fémmaffia? Az óriás terepjárókat korlátozták, mint Londonban? A statisztika ma is hamis a meg se tett bejelentések miatt?

34.o. erősödjön a rendőri jelenlét

Megtörtént, erősödött. Bátran büntetnek a biztonsági öv, a gyerekszék miatt. Tank áll ünnepekkor a Vörösmarty tér sarkán. Minek? Baj esetén átgázol a tömegen?

41.o., 46.o. a zöldfelületek bővítése…

Csak nem a Városliget az eredmény?

41.o. élhetőbb, emberközeli város… közösségi kapcsolatok erősítését támogató lehetőségek… kellemes parkok, sétányok létrehozása… a gyógyfürdők ilyen célú kihasználása… DE SZÉP LENNE!

A házakat borító, a ott lakókat is megalázó plakátok? A lakosságnak átadták hétvégenként az elmúlt kilenc évben a Lánchidat, a Szabadság hidat?

46.o. a gyógyfürdőknél a rekreációs, közösségi igények az elsők…

Ezért nem úszhat a Rudasban, aki TB beutalt masszírozásra? Ezért 900 Ft egy limonádé? 2500 egy belépő, vagy 5000? Ezért van diszkós kék led medencevilágítás, mely nappal is ég az idős vendégeket zavarandó? Vagy az angol részegek legénybúcsújához van méretezve az egyébként fölösleges emeleti Rudas étterem, és az egész Belváros?

48.o.Budapesten a közlekedés anarchikus…

Ma jobb? Az M0 déli része, a Belváros a Ferenciek terénél évnyi hosszan lezárva… Minden építkezés összehangolatlan, és kb. 10-szer lassabb a kelleténél. Egy fél várost megbénító dugót egyetlen rendőr, vagy egy lámpa kikapcsolása, átprogramozása megoldana, de ez senkinek se feladata.

49.o. felszíni zebrák híján aluljáróba kell lépcsőzzenek, egyedül Európában…

Mi változott? Egyedül a Ferenciek tere, az is csak az építészek, nem a szaktervezők vagy a városvezetés akaratából. Ott végre kiengedtek minket a vakond életből. Korábban a Körtér volt érdekes eset, ahol a szakma és a pénzlopás miatt épült aluljáró, de a polgárok akaratából zebra is.

52.o., 58.o. kiterjedt gyalogos zónák szükségesek…

hol vannak?

53.o. egységes parkolási rendszer…

kétharmados alkotmányozó többség se volt rá elég kilenc év alatt? A jelenlegi rendszer lényege: káosz, korrupció, kényelmetlenség, drágaság, értelmetlen az egész.

55.o.időalapú buszjegy, nem kell átszállásonként 400 Ft-ot fizetni… Képzett, udvarias ellenőrök?

Kilenc év nem elég?

65.o. paneles épületek: nem csak hőszigetelés, hanem könnyűszerkezetes hozzáépítés…

?

65.o. nem kell kis Manhattan

De felhőkarcoló kell? A olajmulti fontosabb a városnál, az Országháznál?

65.o. Múzeumnegyedet kell építeni a szürkezónába

nem volt szó a Városliget beépítéséről! sőt, azon kívüli új zöldfelületről volt szó az programban

66.o. Dél pályaudvar lefedése vagy részbeni bontásával új városközpont…

nem volt szó a pályaudvar megszüntetéséről, a terület feltehetően agresszív tőke általi beépítéséről. Egy óriási parknak én is örülnék. Új épület max 3%. A környező házakat lehet használni egyéb célokra.

66.o. létrehozandó a Fővárosi Közmunkák Tanácsa

Létrehozta? Vagy még a város által elfogadott korábbi hosszútávú terveket is feladta a Városliget beépíthetősége és egyéb ingatlanpanamák kedvéért?

75.o. a nagyvárosi élet is lehet egészséges, ahol az emberek tudatosan törődnek környezetükkel…

Valóban, az emberek meg akarták védeni élhető, az egészségüket védő környeztüket, civil mozgalmakkal, tüntetésekkel is. A 15 szintes Bécsi utca 2-10 alatti Csipak-Rogán-Ráday-Foster féle szivaralakú plázát még megakadályozták (most ehhez hasonló vétség készül a MOM felhőkarcolóval), de a Kossuth teret, a József-nádor teret már nem tudták megvédeni. (A szivarplázát fejlesztő Immobilia Zrt. vezérigazgatója korábban az ING bank alkalmazottjaként a Vörösmarty téri üvegkalitka köztérnek ígért(!) átriumának a beépítését „intézte” el. Azt is vissza kéne bontani vagy 10 métert növelve a teret, szerintem.)

82.o. lsd 19.o.

87.o. lsd 20.o.

92.o. komplex szabadidős centrumkell, extrémsport park, természeti környezeti sportok, turistautak

hol vannak?

93.o. sportlétesítmények üresjáratait ingyen is odaadni

megtörtént?

108.o. életet megkeseríti (!) a rezgés és zajterhelés, hulladékelhelyezés…

hogy vonulnak fel a fontos emberek rendőrkíséretei? a mentők? (és ha közelebb lennének a kórházak, sűrűbben?) a reklámok? A szelektív hulladék épp a tördelve legszemetelőbb, egyben legnagyobb „hungarocell” csomagolóanyagokat nem viszi el, és az üveget…

113.o. városklíma, szmog;  megakadályozzuk a fennmaradt üres területek felesleges beépítést… ahol lehet, parkokat, zöld foltokat hozunk létre…

NAGYON SZÉP LETT VOLNA! sajnos, hála az ingatlan, építőanyag, építőipar és pártlobbiknak az ellenkezője zajlik; a sok légkondis épület és busz, autó pedig tovább melegíti a parkoktól, fáktól megszabadított várost