user_mobilelogo
Még vírus - 41. írás (2021. 03. 16.)

'Felelet'

Lejjebb két hivatkozott írás található, semmi extra újdonság, de elég jó részbeni összegzés, és sok hasznos hivatkozást tartalmaznak.

De előbbre hírek:

 

Végre egy esküjéhez hű, önálló véleményalkotásra kész, bátor, tisztességes háziorvos (az első?)

Erdőkertes (Veresegyháza mellett, Pest megye), KISS CSABA.

Természetesen a többiek nagy része is tisztességes, mivel feltételezhetően őszintén hisznek az általuk az egyetemen és azóta tanultakban, a nemzetközi kutatóintézeteknek, sajtónak, hivataloknak. A hazugságokra nem áll rá a fülük, nem akarják észrevenni azokat. Így biztonságos és kényelmes, és a lelkiismeretnek is egyszerű.

Kiss Csabát mai hír szerint 1 millióra büntetik. Masz-"bűnözők" alkalmanként 30 ezret, tüntetők 500 ezret, kinyitó éttermek és vasárnap nem oltó háziorvosok 5 milliót fizetnek. Egyszerű, kiváló módszer. Rákosiék az Andrássy utat használták, a szemkilövő szemkilövést. Most az adóhivatal hatékonyabban tönkretesz bárkit. Mármint aki nem a felső, gazdag tízezer családtagja.

 

AstraZeneca: külön úton járunk, de jó úton vajon?

Portugália is felfüggeszti az AstraZeneca használatát 2021.03.16

Kedden Portugália is felfüggesztette az AstraZeneca-vakcina használatát elővigyázatossági intézkedés gyanánt. Lettország és Svédország is bejelentette, hogy nem folytatja az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását.

 

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával 2021. március. 07.

Ausztriában átmenetileg nem oltanak az AstraZeneca egy bizonyos adagjával, miután egy ember meghalt, egy másik pedig megbetegedett az oltását követően – közölte a Reuters.

 

AstraZeneca-oltás: az óvatosság indokolt, a pánik nem a szakemberek szerint

2021. március. 16.

Folytatja az oltást az AstraZeneca oltóanyagával Magyarország, de egyre több európai állam dönt úgy, hogy elővigyázatosságból felfüggeszti a vakcina használatát. Az oltási program leállítását sem az Európai Gyógyszerügynökség, sem az Egészségügyi Világszervezet nem támogatja…

egyes országokban az oltóanyag beadása után több embernél mélyvénás trombózist vagy tüdőembóliát jelentettek, ami egyes esetekben halálhoz vezetett.

Az első aggasztónak tűnő hírek vérrögképződéses esetekről Ausztriából érkeztek, ahol egy ápolónő meghalt, egy pedig kórházba került. Az osztrákokat követte Dánia, ahol egy 60 éves nő vesztette életét, a norvégoknál pedig négy súlyos vérrögképződéses esetet regisztráltak, egy ember elhunyt. A fenti országok után hétfőre már több nagy uniós ország egészségügyi hatósága is úgy döntött: jelenleg nem használják az oltóanyagot Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Szlovéniában, Bulgáriában, Hollandiában, Írországban, Svédországban és Lettországban sem.

Az EMA véleményét veszi figyelembe Magyarország is, az operatív törzs közlése szerint itthon tovább folytatják az oltást az AstraZeneca vakcinájával. Müller Cecília országos tiszti főorvos megismételte a gyógyszerügynökség adatait, eszerint az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban eddig beoltott 17 millió emberből került ki 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eset.

Az EMA véleményét veszi figyelembe Magyarország is, az operatív törzs közlése szerint itthon tovább folytatják az oltást az AstraZeneca vakcinájával. Müller Cecília országos tiszti főorvos megismételte a gyógyszerügynökség adatait, eszerint az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban eddig beoltott 17 millió emberből került ki 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eset.

A dán gyógyszerügynökség mindenesetre levelet küldött mindenkinek, aki az elmúlt 14 napban kapta meg az AstraZeneca vakcináját, melyben arra kérik őket, hogy figyelje az esetleges gyanús tüneteket, ami vérrögképződésre utalhat, ilyen például a bőr vagy a nyálkahártya vérzése, vagy szokatlan, apró piros foltok a bőrön.

('Felelet' hozzáfűzi: Ilyen egy FELELŐS kormányzat. Számít nekik minden emberélet!)

A szakember úgy fogalmazott: az irodalmi adatok szerint, tehát oltás nélkül, a tüdőembólia előfordulása – kerekítve – 1/1000 fő évente. Azaz, ha 100 ezer embert vizsgálunk, közülük 100 tüdőembóliás eset fordul elő egy év alatt, átlagot nézve egy hét alatt kettő.

Ha tehát az oltás beadása után eltelt egy hetet tartjuk a gyanús időszaknak, akkor abban az esetben, ha az oltóanyagnak nincs semmi ilyen mellékhatása, 100 ezer oltott után két tüdőembóliás esetet várhatunk, tízmillió után kétszázat.

A gyártó adatai szerint ugyanakkor eddig 17 millió beoltottból 22 ilyen esetet regisztráltak.

„Az a gyanús, hogy hogyan lehet ilyen alacsony” – tette hozzá Ferenci Tamás, aki szerint valószínűleg nem is mindegyiket jelentették.

A harmadik probléma, hogy fontos lenne azt is tudni, hogy a trombózis melyik fajtája, súlyossága érintette a betegeket. Ha például halálos esetekről beszélünk, akkor azok előfordulása természetesen rögtön alacsonyabb, mint a fenti szám. A másik figyelemfelhívó jel, hogy Németországban 7 vénás sinustrombózist is jelentettek, ami viszont, szemben általában a trombózissal, egy nagyon ritka betegség. Nem ezerből, hanem inkább százezerből egyszer fordul elő, vagy még annál is ritkábban, így rögtön aggasztóbb a helyzet – mondta Ferenci Tamás

 

Olaszországban is felfüggesztették az AstraZeneca oltás használatát – Hárman meghaltak - 2021-03-12

A szirakúzai ügyészség vizsgálatot indított egy elhunyt olasz katona ügyében. Az ügyész azt nyilatkozta: “Nincs riasztás, és kerüljük a tömegpszichózist”. Néhány nappal korábban egy cataniai csendőr is életét vesztett az oltás után, de az elvégzett boncolás eredménye alapján kizárható, hogy a férfi a vakcina miatt halt meg. Már hárman haltak meg rejtélyes körülmények között.

A szicíliai Szirakúza ügyészsége vizsgálja az AstraZeneca vakcina tárolásával és felhasználásával kapcsolatos körülményeket. Egy 43 éves katonát, aki a haditengerészet egyik altisztje volt hétfőn oltották be a brit/svéd oltással, aki 24 órával a vakcina beadása után a mentősök kezei között hunyt el szívrohamban. Az ügyészség elrendelte, hogy a csendőrök egész Olaszországban foglalják az AstraZeneca 2856 szállítmányának összes fioláját, amíg nem derül ki, hogy a vakcina hozzájárult-e a fiatal katona halálához. A helyi ügyész kijelentette: “Nincs riasztás, és kerüljük a tömegpszichózis kialakulását. Ez lehet véletlen egybeesés is. Csak a boncolás fogja tisztázni a halál okát. Néhány órával az első haláleset után elmentem a helyi oltóközpontba, hogy beoltassam magam az AstraZeneca első adagjával. Úgy gondolom, hogy elengedhetetlen a bizalom az oltási kampányban ahhoz, hogy leküzdjük a vészhelyzetet.”

Néhány nappal korábban egy 54 éves csendőr parancsnokhelyettes hunyt el az AstraZeneca vakcina beadása után. Az ő esetében a boncolás már megtörtént, ami kizárta azt, hogy a férfi halálát az oltás okozta volna. A csendőr több mint 48 órával az oltás után szintén szívrohamban hunyt el. Jelenleg még folynak a szövettani vizsgálatok, de a Trapani ügyészség állítja, hogy a semmi köze az oltásnak a halálához.

Sajnos a gyanús körülmények között elhunytak listája itt nem ér véget, hiszen múlt héten egy 50 éves katona szintén életet vesztette az oltás felvétele után. Ő 12 nappal a már említett szállítmányból származó AstraZeneca vakcina beadását követően trombózisban halt meg, csakúgy, mint a már fentebb említett katonák is.

A három esettel kapcsolatban már nyomozás is indult ismeretlen tettesek ellen emberölés vádjával.

 

Woman who died after AstraZeneca shot had 'highly unusual' symptoms, officials say

Jacob Gronholt-Pedersen – Reuters Staff Published Tuesday, March 16, 2021

It said the woman had a low number of blood platelets and clots in small and large vessels, as well as bleeding.

 

Italy opens manslaughter case after teacher dies hours after getting AstraZeneca vaccine -

By Lee Brown March 16, 2021

Prosecutors in Italy have launched a manslaughter investigation after a music teacher there died hours after getting the controversial AstraZeneca COVID-19 vaccine. Sandro Tognatti, 57, got jabbed in his hometown of Biella on Saturday afternoon and went to bed that night with a high fever, his wife, Simona Riussi, told Italian media. She called an ambulance the next morning but the clarinetist could not be saved, she said.

 

Egymás után állítják le az AstraZeneca-vakcina beadását az európai országok 2021. 03.16.

Melyik döntés növeli jobban a vakcinák iránti bizalmat?

Jens Spahn német egészségügyi miniszter elmondta, hogy a felfüggesztésről az oltóanyagokat ellenőrző hatóság, a Paul Ehrlich Intézet tanácsára döntöttek. A hatóság azt javasolta, hogy a további alkalmazás előtt vizsgálják ki alaposabban azt a hét esetet, amikor az AstraZenecával való beoltás után agyi vérrögök képződtek.

Michael Head, a Southamptoni Egyetem globális egészséggel foglalkozó kutatója zavarba ejtőnek nevezte az AstraZeneca-vakcinák felfüggesztéséről szóló döntéseket. Szerinte súlyos következményekkel járhat, ha egy világjárvány közepén állítják le a vakcinálást, hiszen az emberek védelme napokat késik, az elbizonytalanító hírek pedig növelik az oltásokkal kapcsolatos általános bizalmatlanságot.

A német egészségügyi miniszter szerint azonban a bizalmat leginkább az átláthatósággal lehet növelni, éppen ezért náluk az első és a második adag beadását is felfüggesztik, amíg a vizsgálatok nem tisztázzák a helyzetet. A Németországba eddig beérkezett több mint hárommillió adag AstraZeneca vakcinának eddig mintegy a felét adták be. Az országban arra biztatnak mindenkit, hogy ha négy nappal az oltás után is erősödő tüneteket tapasztal, például tartós fejfájást vagy pontszerű hámsérüléseket, forduljon orvoshoz.

 

Szlávik János: Nyugodtan beadható az AstraZeneca vakcinája  2021.03.16.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa válaszolt a hallgatói kérdésekre a Kossuth rádió kedd délelőtti műsorában. Aki már megkapta, nyugodtan fogadja el másodszorra is. A gyógyszergyártók persze óvatosak, de eddig semmilyen jel nem utal arra, hogy aggódni kellene bárkinek is, ha csak normális oltási reakciói voltak, azaz láz, fejfájás vagy fáradékonyság. Magyarország egyelőre úgy döntött, hogy nyugodtan beadathatja magának mindenki a második oltást is.

 

Corona-Impfung mit Astrazeneca ausgesetzt - Bei diesen Symptomen zum Arzt

 

 

 

Cikkek az 'Orvosok, Tudósok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért' honlapról

 

Ha kevesebb mint 400 a COVID halott – akkor mitől nőtt meg a halálozás közel 10.000-el 2020. végén?

Orvosok, Tudósok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért - Dr. Tamasi József 2021-02-07

részletek:

A KSH adatok alapján 2020-ban főként a negyedik negyedéves adatoknak köszönhetően 139.541-en haltak meg szemben a 2019. évi 129.603-al. Ez azt jelenti, hogy minden lezárás, kijárási tilalom, maszkhordás ellenére, valamint annak ellenére, hogy influenza teljesen eltűnt az országból (erről itt, itt, itt és itt is lehet olvasni) (ugyanezt jelenti a CDC, az amerikai járványügyi hivatal is), hiszen ez szokta tizedelni a lakosságot és annak ellenére is, hogy Müller Cecília szerint kevesebb mint 400-an haltak meg COVID-ban, mégis összességében tavaly az előző évhez képest növekedett az elhalálozottak száma közel 10 ezerrel.

Ha ez nem COVID miatt van, nem az influenza miatt van és maximálisan védekeztünk, akkor csakis arra tudok gondolni, hogy épp a bevezetett intézkedések nyomán alakult ki kollaterális károsodásként a többlet halálozás, amelyre elég sok szerző felhívta az elmúlt hónapokban a figyelmet, amelyekből néhány példát itt, itt, itt és itt olvashat. Kollaterális károsodásnak nevezzük azt, hogy a bevezetett járványügyi intézkedések, lezárások (lock down), átszervezett egészségügy miatt ellátatlan betegek (nehezebb hozzáférés a szokásos orvosi szolgáltatásokhoz, gondozás, szűrés elmaradása) maradnak, depresszió, öngyilkosság növekszik, a hibás terápiás sémák, lélegeztető gépek nem kellően indokolt alkalmazása okoz károsodást vagy haláleseteket.

Nehéz azonban tisztán látni, hiszen épp a tisztánlátáshoz szükséges boncolásokat szüntette meg a hatalom. A halálokot tényszerűen akkor lehetne ugyanis megállapítani, ha a halál után patológusok állapítanák meg, hogy mi volt az elhalálozás kórbonctani oka. Ilyen vizsgálatok nem történnek, így marad a zavarosban halászás. Számtalan esetet hallok ugyanis a betegeimtől, dokumentálhatóan is, hogy az illető minden COVID tesztje negatív volt, semmilyen COVID tünettel nem rendelkezett, mégis a zárójelentésére COVID pozitív eredményt írnak és karanténra kényszerítik, mondván ő úgyis most kell pihenjen alapbetegsége miatt, így semmiben nem károsítja a COVID pozitív megjelölés. Azt is hallani, hogy az orvos rábeszéli a páciensét, hogy engedje meg, hogy COVID pozitívat írjanak rá a papírjaira, mert az nekik 100 ezer forint plusz bevételt jelent. Tudjuk, hogy minden országban így zajlottak az adatgyűjtések, hiszen maga a WHO írta elő az erőszakos COVID pozitív adatgyűjtést, így nem csoda, ha százezer és millió számra növekedett a “COVID betegek” és “COVID halottak” száma.

 

Nyilvános válasz egy ismeretlen nagyokos kollégának
Orvosok, Tudósok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért - Dr. Tamasi József 2021-03-14

...eddig egyetlen évben sem játszotta az ország ezt a nyomorba döntő hisztériát, amelynek te most lelkes asszisztenciájává váltál. Egyetlen évben sem jártunk haláltáncot, mert közeleg az influenza és rögtön meghalunk.

ismert közlemények, statisztikák, mind egy manipulált hazug kiindulópontra vezethetők vissza és ennek elfogadásával a magyar orvostársadalom közreműködik ennek az előtte elképzelhetetlen bűncselekménynek a kivitelezésében. Ha fogalmad sincs, akkor néhány nyomot itt, meg itt, meg itt, meg itt, meg itt találsz elindulni.

Tudjuk, hogy a hagyományos influenza védőoltások hatékonysága sem haladja meg az 14-20 % eredményt, vagyis rosszabb, mint egy feldobott pénz eltalálása. Na most akkor honnan veszed, hogy ezek a sebtében összetákolt „védőoltások” ennél jobb eredményt képesek adni a COVID-nak csúfolt 2021-es influenza szezon halálos áldozatainak csökkentésében. Tudjuk azt is, hogy a simán átvészelt betegség sokkal több rétű (az ellenanyagok mellett T és B sejtes) és tartósabb immunitást generál, mint a védőoltás, melynek a hatása – még ha létezik is – vélhetően néhány hónap alatt lecseng. A természetes fertőződés nyomán kialakuló immunitás legalább is nem kevesebb, mint a jelentős rizikóval és bizonytalan hatással járó védőoltás nyomán kialakult ellenállóképesség. Azt is tudjuk, hogy az oltások nyomán is kialakul a tüdőpatológia, amellyel leginkább szeretitek riogatni az embereket és azt is, hogy megbetegedéseket súlyosbítják e vakcinák.

Tudod – orvosként, aki felesküdött az emberek megmentésére – rendkívül elszomorítónak találom azt a helyzetet, hogy nincs egyetlen megbízható figyelő rendszer sem, amely képes az oltások rövid és hosszú távú mellékhatásait felderíteni, közte a sok halálesetet, amelynek csak töredékét (konkrétan kevesebb, mint 1 azaz egy %-át) tartalmazza a VAERS, vagy a hasonló EU és UK adatbázis. (Jelenleg a VAERS 1500 halálesetet mutat, szorozd meg százzal kérlek a reális képhez és néggyel, mivel ez most háromhavi eredmény és az egy éveshez ez kell!! és ez csak az USA). 600.000 halott egy évre viszonyítva a védőoltások nyomán, amelyekből persze eddig egyetlen esetet sem ismertek el. Szerinted miért nincs ilyen megfigyelő rendszer? Csak nem azért, hogy nehogy kiderüljön, hogy tömegével kerülnek most az intenzív osztályokra és temetőbe az oltás mellékhatások miatt páciensek? Milyen etikára tudod alapítani ennek figyelmen kívül hagyását? Nem lenne helyes megfontolni azokat a közleményeket, amelyek arról szólnak, hogy a védőoltás miatt többen halnak meg, mint magától a COVID-tól, vagy amelyek arról szólnak, hogy az oltás nem biztonságosabb, mint maga a betegség?

Na de a legfontosabb kérdés, hogy mi a hatás? Tudjuk, hogy a beoltottak is fertőznek, és a beoltottak is megfertőződnek, erről még itt is olvashatsz, meg itt is, meg itt. Vegyünk két csoportot. Egyik az egészséges ember, akinek nincsenek súlyos betegségei és mondjuk nem több, mint 60. Ha ő a védőoltás után is megfertőződhet és megfertőzni képes, minden influenza szerű megbetegedést némi megpróbáltatás után simán átvészel, COVID oltás nélkül nem is terjeszti a kórt, akkor neki mit tud kivédeni, vagy életéhez hozzáadni ez a “védőoltás”? A másik csoport a súlyos betegségekkel küzdők és az idősek. Nos az ő beoltásuk nyomán létrejött tömeges elhalálozások (idősotthonok), meg itt, meg itt, a vakcinák időseken való soha nem volt tesztelése egy kritikusan és nem fanatikusan gondolkodó orvost el kéne gondolkoztassonak, hogy vajon az oltás okoz-e nagyobb veszélyt, vagy ez a “rettentő kórkép”, aminek ugye a mibenlétét, a differenciálását sem írta le senki, csupán a pánikot terjesztik, hogy nagyon kell tőle félni. Az idős ember az, akinek a védőoltás valóban veszélyes, hiszen neki minden veszélyes, ami az immunrendszerét kikezdheti.

jól ismerem a bács megyei kórházak “túlterheltségét”. Én azt látom, hogy

  1. Egész kórházi osztályok vannak bezárva, mert az átszervezésekkel és vírushisztivel, értelmetlen hamis tesztelésekkel ellehetetlenítik az osztályok működését, így üresen állnak. Egy német magán klinika hálózat beszámol a valós számokról.
  2. Érthetetlen módon titkolják a valós híreket, valós betegforgalmi számokat, a kórházakat katonákkal, fegyveres őrökkel „védik” az avatatlan szemek és közreműködők ellen.
  3. A betegek sehová nem tudnak bejutni, hacsak nem az intenzív osztályra és a COVID osztályra, így azok „túlzsúfoltságát” fokozzák.
  4. Az emberek indokolatlanul félnek és a náthára farkast kiáltanak, mert az ilyen hozzád hasonló orvosok halálra stresszelik őket és rohannak be az intenzív ellátásért.
  5. Az intenzív ellátás során kuruzslás szintű kísérletezgetés folyik különböző seregnyi mellékhatással járó gyógyszerrel, indokolatlan lélegeztető gépre helyezéssel, az ellátás covidra való hívatkozással való késleltetésével. Így valóban kialakulnak súlyos állapotok.  

Elmondanám neked, hogy nem védőoltásoktól lehet csupán immunitásunk, hanem a COVID elleni T sejtes immunitással a lakosság 80 %-a rendelkezett már évekkel ezelőtt. Ezekről olvashatsz itt meg, itt, meg itt, meg itt, meg itt.

A legtermészetesebb, legerősebb, leghosszabban tartó ellenállóképesség az, amelyet a szervezet a vírusokkal és baktériumokkal való természetes találkozása nyomán alakít ki. Ennek értelmében leszünk minden évben ellenállóbbak a téli influenza szerű megbetegedések elszenvedése nyomán. Az idén sincs ez másként, nincs tudományosan megdönthetetlen igazolása annak, hogy a COVID-ra keresztelt idei légúti betegségek súlyosabbak lennének, mint az előző évek influenzái. A súlyos krónikus betegségek rosszabbodásának megelőzése elsősorban életmód, természetes gyógyító módszerek, gyógyszerbeállítás függvénye és nem védőoltásoké, mert egy kiszolgáltatott szervezetet ezek a szerek olyan súlyos helyzetbe is hozhatnak, amely akár a halálával járhat. A védőoltások mellékhatásaiért te magad is felelsz, nem csak akkor, ha beadod, hanem akkor is, ha felelőtlenül arra biztatsz másokat, hogy vegyék azt fel.