user_mobilelogo
Közösségi szolgáltatók (2021. 02. 12.)
'Felelet':
 

Manapság már a kormánysajtó is az óriáscégek törvények általi szabályozását kéri. Ilyen szavakkal ír a Magyar Nemzet 2021. febr. 12-én a 11. oldalán róluk: önkényuralmi módszerek, különösen kemény diktatúra eszközei, ha nem kényszerítjük, totálisan védtelenek leszünk, törvény erejével kényszeríteni, ez egy újabb harc…

Mennyivel egyszerűbb lett volna megtartani, megvédeni, vagy újra indítani egy magyar szolgáltatást! De nem ez az irány. Hiszen most a vírus ürügyén is a magyar cégeket teszik tönkre, hogy a multik erősödhessenek.

Egyáltalán nem lenne nagy ügy, se drága, főleg a magyarok számítástechnikai tudását nézve magyar szolgáltatásokat üzemeltetni. Lehetnének államiak (ha nem alkalmatlan korrupt emberre bízzák) vagy támogatott tisztességes magáncégek. Mindegy. Csak legyenek a programok a maiaknál sokkal felhasználó-barátabbak, használhatóbbak, jobbak.

Most én csak egyről tudok, a jól működő magántulajdonú Oszkár teleautó szolgáltatást.

Kéne:

Egy fb-hoz hasonló baráti csevegő, ismerőskereső oldal, amint volt is egy magyar régen. Bűn volt hagyni, hogy tönkremenjen.

Egy szolgáltatás, amire a fb-ot használják ma, de teljesen alkalmatlan rá: autós, élelem és más rengeteg csoport, ahol értelmes keresés, rendszerezés és sok más funkció lenne szükséges.

Csere-bere hirdetéses keresős oldal, ami most is van valamilyen, csak pocsék keresési lehetőséggel. Egy összefoglaló oldal kell, melyet kis oldalak is tudnak használni. Precíz adatmegadás és keresés, megbízhatóság a résztvevőktől is.

Közös beszélgetés, előadás, tanítás oldal.

Licitálós eladó oldal.

Stb.

Mindezek legyenek teljesen reklámmentesek. Másfelől vagy államilag készített ingyenesek, mint rengeteg más dolog az országban, vagy egyszerűen olcsón előfizethetők. A haszon és az adathaszon ne jusson ki az országból. Azaz ne is legyen „haszon” rajtuk, csak a tisztességesen elvégzett munka díja. Legyenek védettek az ottani adataink, főleg a kereskedőktől és multiktól. Persze ezekkel az oldalakkal szükség szerint nemzetközi térbe is lehetne csatlakozni.

 

 
 

 

 


 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK