user_mobilelogo
Élelmiszeripar Bajnokai Program (2023. 08. 07.)

A Magyar Nemzetben olvastam, de például itt olvasható a világhálón.

"elsősorban nagyvállalatok fejlesztésére fókuszálnak"
Tíz évvel az Ángyán József elleni kormányzati (divatos szóval) terrortámadás után végre egész nyíltan árulják el a hazánkat. Családi gazdaságok támogatása? Kert Magyarország? Génmentes, vegyszermentes táplálék, ivóvíz, fokgazdálkodás? Erős középosztály? Ugyan...

"láncszemléletben gondolkodva optimalizálják az erőforrások felhasználását"
Ez a mondat a Kádár rendszer szocialista "újbeszél" nyelvezetének is dicsőségére vált volna. Olyan szép, de jobb ha nem értjük.

"homogén és nagy mennyiségű árualap előállítására képesek"
A homogén az igazi. Ahhoz kell tízezer hektárakon óriás gépekkel mélyenszántott tönkretett vegyszeres földön génkezelt dolgokat növelni. Az USA is ezen dolgozik Ukrajnában, mi kicsik vagyunk hozzá, nyugodtan termelhetnénk ehető élelmet. De mi lenne a milliárdosainkkal?

"a rendelkezésre álló szakmai és támogatási lehetőségeket teljes kormányzati szinten egy csokorba gyűjtve biztosítsunk lehetőséget a Bajnokok fejlesztéseihez"
A "Bajnokok", akiket eddig "gazdák"-nak nevezett a kormányzat és sajtója, szakemberei. A magyar gazdálkodókat, parasztokat többszáz éve teszik tönkre, semmizik ki, törvényekkel, adókkal. Talán a nemzetközi erők a 150 éves állóháborúval és aztán az osztrák-habsburg megszállással kezdték el, majd jött a Kiegyezés kora  a többmillió menekülttel, Trianon a többmillió menekülttel, Horthy az urambátyám korszak túlélésével, Rákosy, Kádár, SzdSz és most a Fidesz, utóbbiak rendre 200 ezer menekülttel, és hatmillió halott magzattal. Ötszáz év.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK