user_mobilelogo
SOS Balaton 2 - Káli Híradó 2023 január (2023. 02. 17.)

http://www.kalihirado.hu/

 idézetek:

"Eddig minden (vidék)fejlesztő program és pályázat beépítést, betonozást, a falu várossá alakítását szolgálta... Mégse akar senki itt lakni, csak nyaralni. A parasztot kell újrateremteni, ő az igazi vidékfeljlesztő."

"Felelet': Épp ezért pusztította el Orbán V. Ángyán József életművét (annak fizikai részét szerencsére csak, a szellemet nem tudják megsemmisíteni, ha búvópatakként, de megmarad).

"Száz hektáros napelem 'parkot' terveznek Tapolcán... A rét besorolás megváltoztatását javasolja Gyarmati Tamás főépítész is... A legelőből fém-üveg borítású ocsmány iparvidék lesz."

"A 'park' a természetpusztítók kedvenc varázsigéje. Ipari park, lakópark stb. Olyan hazug szavak, mint a 'zöldmezős beruházás'."

'Felelet': Én ezért nevezem mindig lakótelepnek az utóbbi évtizedek telepes lakás-építményeit. Ángyánék programja is károsnak, megszüntetendőknek tartotta az úgynevezett zöldmezős beruházásokat. (pl. logisztikai központ, pláza, autópálya). A Fidesz (a kommunisták és az Szdsz nyomában) szintén a nyelv formálásával, uralásával, tönkretételével is a hatalmát erősíti.

"A napelem elvben tiszta... energia, a gyakorlatban szennyező és drága gyártóipart, a bontás és újrahasznosítás megoldatlanságát, a táj (ezáltal az idegenforgalom) tönkretételét jelenti.

'Felelet': és a mezőgazdaságét is. De pl. a levegős hőszivattyúk zajszennyezése is kibírhatatlan, a mély kutakkal működök meg a vízkincset veszélyeztetik.

"A Balatonvidék Kiemelt Térség Fejlesztési Programja ... kíméletlen őszinteséggel mutatja a jelenlegi állapotot..."

"rengeteg ronda új épület"

"a táj lassan eltűnik"

"A BKTFP látja a problémát, kimondja, hogy 'szemléletváltásra van szükség', de megoldási javaslata nincs."

"Javaslatok (Káli Híradó - Somogyi Győző!): építési tilalom külterületen és zártkertben; az utóbbi években épült Balatonparti 'lakóparkok' lebontása, a felelősök megbüntetése."

'Felelet': Jaj de szép. Nagyon nagyon egyetértek. Bár megélném. Budapesten meg a felhőkarcoló, a plázák, a Duna parti épületsorok, a parkokba épült házak (pl. Városliget, MOM park), abelvárosba épült szomszédainál magasabb modern épületek tetejének a lebontása is szükséges. Egy irányított világháborús méretű pusztítás kell sajnos az Szdsz-fidesz kormányok alatt készült rémségek eltüntetéséhez.

 

 

ÚJ ÍRÁSOK