user_mobilelogo
Semmelweis filmről (2024. 02. 05.)

Semmelweis

filmről vélemény

’Felelet’:

Nézhető, közepes. Csalódás.

1

A kezdőjelenettől a szülést mint rettentő övöltős borzadályt mutatja, ezzel is a kórházi szülést pártolja a békés otthonszülés ellenében.

2

A szakmai konfliktust nemzetiségek közöttinek mutatja be, elkendőzvén az orvostudományok és a társadalom és bábák közötti ellentétet.

3

Nem érzékelteti, hogy európai szinten mekkora (több tízezres?) tömeggyilkosság történt a hatalom, a szakma, az orvostudomány részvételével.

4

Nem érzékelteti, hogy (feltevésem szerint, talán, vajon?) elsősorban a fölösleges gyerekeket, az úri osztályok által megbecstelenített faluról városba menekült szolgálóktól, mint bűnjelektől szabadult meg az apák családja az orvosok segítségével.

5

Nem tudatosítja, hogy amiként ez a szakmai „tévedés” évtizedekig pusztított, úgy azóta is rengetegszer, és most is pusztít az orvosipar és a hadiiparból lett vegyipar. Például a védőoltások. És az igazság, ha kiderül, mindig későn, 10-100 év elmúlásával, a felelősök (és nyerészkedők) eltűnése után.

6

Buta, óriási, hiteltelenítő és nézőbutító hiba a filmben, hogy csak a lepedők fertőtlenítésének elmaradása miatt minden csecsemő meghal, miközben a kézfertőtlenítés elmaradásával is csak részben haltak meg a nők.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÚJ ÍRÁSOK