Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - A Mandiner hetilap V évf. 6. számáról (2023.02.14.)
user_mobilelogo
A Mandiner hetilap V évf. 6. számáról (2023.02.14.)

'Felelet'

Egyáltalán nem ajánlom, csak kezembe akadt, és leírom, hogy milyen gyenge, hiteltelen újság. Három éve, amikor kezdtem a 'Felelet'-et, épp indult a Mandiner, és egy hétig reménykeltő volt. Több számról írtam.

Lássuk ezt a számot.

Címlapon Rákay Philip. És egy interjú vele.

Mondjuk higgyük el, hogy 2002-ben a vagyonát/munkáját kockáztatta a Fidesz melletti kiállással. (Persze, nyereségre is jó esély volt, akkor is, ha esetleg kívülálló volt/lett volna.)

Azt is higgyük el, hogy tehetségével szerezte vagyonát, csinált rádióműsort, ingatlan tanácsadót, "fejlesztőt". (Persze ezek a fejlesztők teszik tönkre Magyarországot. Jó lenne tudni, mit és hol "fejlesztettek".)

Azt is fogadjuk el, hogy nem felelős az "Aranybulla" film minőségéért.

"Elengedtük a mozifilm ötletét." Ki? Miért? Miért egy ember dolgozik közpénzen egyszerre két filmen?

Az viszont csúnya és otrombán hazug állítás tőle, bár ön-védekezésnek biztos kitűnő, hogy a filmet csak az ő szereplése miatt támadják. A keresztény-konzervatív Fidesz szavazókat is porig alázza megjegyzéseivel, amennyiben nem tetszett nekik a filmje.

 • balosok lettünk
 • gusztustalan dolgot művelünk
 • szellemi verőlegények vagyunk
 • bornírt őrültek
 • gyűlölők
 • kánonban gyalázkodunk
 • a személyét állítjuk célkeresztbe
 • epeömlés
 • értelmiséghorda vagyunk
 • hazaáruló, akinek nem tetszik a filmje?
 • Soros kapcái vagyunk? (Nem Orbánékat és a Fideszt segítette, oktatta?)
 • akinek nem tetszik a film, az haladó magyargyűlölő

Picit unalmas az interjú ezzel a sok véleménnyel. Túl sok támadásos védekezés, rossz taktika.

Sikerült a keresztény-konzervatív fidesz sajtó kedves (titkolt) szokása szerint (amiben a sóhajtozó fideszes megmondóember a legdurvább) újságba nem illő trágár szót is becsempészni, ez jellemezheti a valódi színvonalat. ("II Andrásból, aki egyébként...").

Rögtön utána műveltségét mutatva olyan kifejezést mond, amit egyáltalán nem ismerek, értek (gála, gálám kifordul?) A haladár magyargyűlölet is érdekes kifejezés.

Tény, hogy a magyarok úgy érzik 2010 óta is, hogy kiszorulnak a hazájukból. (Filmben: a legjobb nemzetiek nem kaptak rendezési lehetőséget.)

Tény, egyetértek, hogy rengeteg pocsék film készül 32 éve. De ebből 16 a fideszé volt!

Az is tény, hogy újabban rengeteg játékfilmbetétes dokumentumfilm látható. Eddig mind nagyon gyenge volt, sokkal értéktelenebb, mint egy egyszerű igazi jó dokumentumfilm. Magától a primitív filmbetéttől nem lesz jó. A színvonal a külföldi adók repülőgépkatasztrófa filmjei körül vannak, amik csak reklámkörítésre és népbutításra alkalmasak, ez is a céljuk.

Miért forgattak "elképesztően szűk időkeretben"? Ez akkor a kormányzat hibája, teljesen értelmetlen sietni, hova?

Szerencsére nem vagyok fb-os, nem tudom mi ez a Megafon, sose láttam, olvastam.

Nevetséges, hogy állítólag miért kapta a négymilliárdos újabb lehetőséget. Valós ok az lehet legfeljebb, hogy már minden valódi tehetséget eltaszított, tönkretett a Fidesz.

 

"Amióta Káel Csaba a kormánybiztos, kitapintható a pozitív változás." (2019) Akkor a Fidesz 9 évig rosszat tett a magyarsággal és a magyar kultúrával? (Igen, és most is.)

"Sosem volt pozitív élményem az Andy Vajna évekről." "Rosszat tettek a magyar filmnek" "Nem születtek katartikus történelmi filmek" Aha! Akkor a Fidesz 9 évig rosszat tett a magyarsággal és a magyar kultúrával? Mikor és ki fog bocsánatot kérni ezért? Hogy az iskolások Farsangkor csak Supermannek öltöznek, nem Kinizsinek? 16 év fidesz hatalom után?

Szándékosan vajon? (Valószínű.)

Egyetértek, a Bánk Bán (2002 választásra készült) volt az egyetlen jó történelmi nagyfilm. Mozit (Uránia) is kaptunk hozzá, aztán azóta hagyják tönkremenni. (Koreográfia: Emlékezzen a magyar nép nyolc évig a fideszre mint valami jóra, hogy aztán teljesen a rabja legyen, és ne legyen már semmi másra remény.)

Szeintünk ez a film egyszerűen szánalmas és nézhetetlen. Mozifilmnek is, TV filmnek is és oktató filmnek is. Kínos nézni, mint amikor egy kedvelt gyerek/felnőtt felelete/előadása egyzerűen szégyenletesen pocsék. Egy részt néztünk csak meg, többre nem lett volna élet-időnk, lelkierőnk.

A Szabadság tér 89 és 56 sorozat se volt kiemelkedő, legfeljebb hiánypótló, ha nincs jobb, megnézzük, de sokkal jobbat vártunk volna a témákban. Úgy tett, mintha igazat mondana, de a valóban fontos dolgokat és embereket elhallgatta. Ez a "Népszabadság" minőségi módszere volt a hazugságra.

Azt mondja, a négymilliárdos Petőfi filmért ő vállalja majd a felelősséget. De rossz előjel, ha a producer kell kicserélje a díszletet az utolsó pillanatban. Azt sejteti, hogy legfontosabb munkáját, például egy jó díszlettervező kiválasztását se tudta elvégezni.

Sajnálom őt, annak idején (2002) olyan bíztatóan igyekvő, rokonszenves volt.

Lehet, hogy tehetségével gazdagodott meg, lopás és korrupció nélkül. Erre van 1% esély. Arra, hogy az "első milliót" is úgy szerezte (vagy szülei), arra 1 ezrelék. De tényleg lehetséges. Ha elmondaná, hogy volt, elhihetnénk.

Furcsa, ha a gyerekeit az osztálytársak bántották. A mai átlagkultúra miatt inkább a szegényt, a TV-t, telefont nem használót, nem cigizőt, nem trágárt, esetleg erdélyi magyart szokták kivetni, nem a gazdagot. Egy igazán jó közösségbe pedig senkit. Érdekes lenne erről többet tudni.

 

Van egy cikk a gyerekvállalásról. Semmi valóság nincs benne, csak pártdícséret."Százezer gyerek született a támogatások miatt" " Utóbbi években nem áll jól a gyermekvállalás, a számokon látszik." Most akkor mi az igaz? (Lásd korábbi írásaim.) Az újságíró bátran (ma ez is bátorság) felveti a autótámogatások visszavételének bürokratikus rettenetét, de válasz nincs erre.

 

Van egy cikk Németországról. Csak a lényeget nem említi, hogy amerikai gyarmat a 2. VH óta. (Lásd Snowden film)

 

Van egy írás a "mesterséges értelemtől", ahelyett, hogy ennek valódi mibenlétéről tudnánk meg valamit értelmes embertől.

 

Van egy cikk Ukrajnáról. Rettentő semmitmondó, időthúzó butaság ez is. "Kijev aduja az ukrán földek gazdagsága." Hiszen épp most kerül az egész a globalisták tulajdonába! Még a fölösleges embereket is elűzik róla, marad a háborús bűnös Monsalto és traktorjai.

 

Van egy japán energia cikk. Az egyetlen hasznos értelmes benne egy grafikon, amin látszik, hogy az atomenergiát a katasztrófa után szépen visszavették, leállították az erőműveket. Erről egy szó sincs a cikkben! Az bezzeg igen, hogy nálunk a most tervezett után még egy kell a szakemberek szerint. Hadd pusztuljon el az egész Kárpát-medence. Persze az USA háborúja most jó ürügy az atomenergia újraélesztésére Japánban is.

 

Van egy olimpia cikk. Schmitt Pállal. Azt ígérte, hogy a hamis doktorija helyett ír egy igazit. Ha már becsapta az országot, "a mamája kedvéért hagyta magát rábeszélni". Megírta? Akkor hitelesebb lenne.

 

Van egy cikk Szilárd Leóról. (Ha már annyira biztonságos az atom.) Ő is tévedett. Rábeszélték az elnököt az atombomba kifejlesztésére, de a bevetésről már hiába próbálták lebeszélni. A magyar csapat tömeggyilkos (terorista, ártatlan civilek lemészárlója, holokauszt segéd) lett, sajnos. Ők is így érezhették. Persze a cikk nem így fogalmaz.

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK