Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - Söralátétes adót ígértek 2010-ben (2023. 12. 07.)
user_mobilelogo
PSöralátétes adót ígértek 2010-ben (2023. 12. 07.)

Rendkívüli eset: Egy fontos és igaz cikk a kormánysajtóban.

 

https://magyarnemzet.hu/velemeny/2023/12/szabadsagszereto-kurucok-hazaja

A TUDATOS POLGÁR – Egyszerű és kifizethető adózással kell segíteni a törekvő magyarokat

Szabadságszerető kurucok hazája
Huth Gergely           

2023. dec. 6.

 A cikk, megjegyzéseimmel:

 

„Ez az Árpád-házi szentek, Hunyadi János és Hadik András, a kurucok, a Nemecsek Ernők és Dugovics Tituszok, a Horváth Jánosok, Wittner Máriák és a pesti srácok hazája” – mondta Kövér László, a Fidesz alapító tagja és választmányi elnöke a nagyobbik kormánypárt novemberi kongresszusán. 

Szavaiban benne van minden, amit a magyarokról tudni kell: tevékeny, magabíró, állhatatos, harcos nép vagyunk, és szeretjük, ha a mindennapjainkat önállóan élhetjük.

     ’Felelet’: Kérdés, hogy Kövér és a Fidesz ezt fenn akarja-e tartani, a magyarságot segíteni szándékozik, vagy a kijelentés inkább az elnyomandó ellenség szükséges jó ismeretét mutatja csak.

 Ezért is gyűlöljük az elnyomást és a külső kényszert. Megküzdöttünk és megküzdünk a labancokkal, a moszkovitákkal, a brüsszelitákkal, és megvetjük ezek kiszolgálóit, a kollaboránsokat és hazaárulókat.

Egyszóval a magyar nép nem birkatermészetű, miként ezt miniszterelnökünk is számtalanszor kifejtette, szabadságharcos lelkületünket a legfőbb magyar fundamentumként azonosítva be. Így mi, az öntudatos, a hétköznapi életben is szókimondó és szabadságszerető magyarok kevésbé vagyunk alkalmasak futószalagmunkákra, nem szeretünk bevarrt szájjal robotolni a multiknál, inkább vállalkozunk, kisgazdaságot vagy kisipart viszünk, hiszünk a magántulajdonban, a saját házban, az összetartó családban. A négy kereket is inkább tudjuk a sajátunknak, mint hogy valami kölcsönzött villanyrolleren vagy applikáción lefoglalt mopedautó volánja mögé préselődve nevettessük ki magunkat.

     ’Felelet’: Miután szinte minden kormányzati lépés 4 plusz 13 éve a családi gazdaságok ellen szólt (kezdve Ángyán tönkretételével), úgy tűnik, a kormány mégiscsak futószalagmunkára szán minket. Egy kis réteget itthon alkalmaz a többiek megfegyelmezésére, másik nagyobb réteget, akik itthon nem bírják már ezt az elnyomást, külföldre üldöz, hogy ott szolgálják ugyanazokat a multikat. Más: A négy kerekes mondattal nem értek egyet, de ez más téma, az élhető város és közlekedés szakterülete. Szerintem a megosztott közlekedés és a kis takarékos járművek jók. A rossz, ha kötelező, és hogy a nyomkövetés vele jár manapság.

Ezért is tartom fontosnak, hogy felhívjam a figyelmet adó- és közgazdasági rendszerünk egy nagyon fájó és gyors orvoslásra szoruló fogyatékosságára. A kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) tavalyi kivezetése óta ugyanis sokan nem találnak magukra az országban. A tarthatatlan és visszaélésekre lehetőséget teremtő adókonstrukció valóban megérett a likvidálásra, de azóta is észszerű megoldás nélkül maradt egy fontos réteg, amely a közgazdászok és gazdaságpolitikusok szemé­ben talán csak adóminimalizáló mikrovállalkozók képében tűnik fel, de valójában ez a tipikusan magyar, kuruc és székely vérű, dacos embertípus, mely a saját egzisztenciális és családi védőbástyája oltalmában törekszik előre, s mely, bár keveset fizet, de keveset is kér és sokat ad, nos ez a típus az őrtüzek őrzője, a nemzeti szuverenitásunk és az örökké feltámadó magyar élet megtestesítője. A nemzeti, polgári-patrióta oldal klasszikus szavazója, a kitartó és konok ellenálló, mely mentalitás révén nemzet maradt a nép a bolsevik diktatúra és a rendszerváltoztatás utáni posztbolsevik visszatérések időszakában is.

     ’Felelet’: Feltehetően épp a feltámadó magyar élet és nemzet megsemmisítése a cél, mint már 500 éve, a Habsburg megszállás óta. Ennyire nem lehet ügyetlen és szerencsétlen a Fidesz, hogy mindaz, amit eddig tett (SZDSZ testvérével együtt), az véletlen legyen. Más: A szocialisták EVA-ja igazságosabb volt, ott se kellett számlát gyűjtögetni, de arányos volt az adózás. A Fidesz minden téren a gazdagokat és a tolvakójokat pártolja. Ilyen volt, amikor elengedték az önkormányzatok tartozását, a felelőtlenek, pazarlók és korruptak jártak jól, a tisztességesen gazdálkodók rosszul. Az EVA és a KATA is túl bonyolult volt, lényegében könyvelő kellett hozzá, főleg a hetente változó szabályok miatt. Utoljára évente fél óra alatt elintézhető adó rendszert az Antall kormány alatt láttam. Persze a visszaigényelhető ÁFA a rendszer legnagyobb hibája. És újabban a lassan mindenhol kötelező nyugta és számlaadás, pláne névre (Orwell). Egyáltalán minek cégforma? Egy személy, egy család miért nem adhat számlát? És miért felel egy család mindenével, míg egy KFT, egy mukticég semmivel tetteiért?

A 2006-os Kossuth tér népe ez, melynek köszönhetően a nemzeti kormányzás végül hatalomra jutott, és azóta is stabil, erős társadalmi felhatalmazással, stratégiai nyugalomban végezheti munkáját a világpolitika viharai közepette is.

     ’Felelet’: Hát épp ez, a Kossuth tér népe, amitől már akkor is viszolygott a Fidesz. Nem véletlen, hogy nem adtak kárpótlást, nem kért bocsánatot a főbűnös rendőr mai belügyminiszter barátja.

Persze nem a rózsaszín párducnak öltözött biciklis-motoros futárforradalmárok védelmében írok, akik tavaly nyáron bőszen köpködték a rendőröket, és sok vidám percet okoztak nekünk a karmelita falai alá szervezett Monty Python-emlékversenyekkel.

     ’Felelet’: Ez fölösleges védekezés a hatalommal szemben. Lényegtelen, hogy épp kik voltak szervezhetők. A legtöbb magyar már 2012 óta feladta a tüntetést, reménytelennek tartja. A többi külföldre ment. Példa: Az oltást 3 millióan még a kényszerítés ellenére se volt hajlandó beadatni magának, a tüntetéseken mégis legfeljebb százak voltak. (Igaz, öt év börtönnel fenyegették az ellenvéleményt.)

Ők csak a multinacionális hiénacégek eszközei voltak, hiszen az évek során elfajzott, havi hatszázezer forint bevétel után is csak ötvenezret adózó katarendszer nyertesei nem az elvárt nettó szerint kifizetett futárok és droidok voltak, hanem azok a piacainkra betörő, de semmiféle beruházást és értéket nem teremtő cégek, amelyek így szinte adómentesen jutottak munkaerőhöz. A háborús gazdasági válság idején ezt az amúgy is igazságtalan és piactorzító engedményt nem tarthatta fenn a kormány, viszont azóta bebizonyosodott: a változtatás hevében a lavór vízzel együtt a gyermek is kicsusszant.

     ’Felelet’: A KATÁ-t a Fidesz hozta létre, sok évig üzemelt, még meg is emelték havi egymillió bevételig az 50 ezer forintos adó lehetőségét. Aztán év közben váratlanul megszüntették, ilyen mélyre még tán a Kádár rendszer szintén rendeleti kormányzása se süllyedt.

Lássuk konkrétan, mit tehetnek ma a volt a katások! Egyfelől – nem fontossági sorrendben – ott vannak a művészek és az újságírók. Nekünk a szánk lapos, mert a szellemi munkát végzőknek a kormány méltányos konstrukciót teremtett: ez évtől elengedték az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás munkáltatóra eső részét, így a munkabérünknek a nem hagyományosan adózó, azaz legalább a minimálbért kitevő része fölött a korábbi mintegy 35 helyett csak húsz százalék adót kell fizetnünk.

     ’Felelet’: Nem értem. Azaz minimálbérig 35% az adó? „szánk lapos” Ez megint valami új szleng, vagy az újságírók kocsmában használt nyelvezete? Kötelező ismernie, megtanulnia a nemzetnek?

A volt katásoknak általában véve is csalogató a munka világa, azaz a kényszervállalkozói lét feladása.

     ’Felelet’: Ez itt nem teljesen világos. Jól értem a később leírtakból? A családi vállalkozást fel kell adni, hogy rabszolgamunkának menjünk? A „munka világa” a mondatban a családi gazdaság? Helyette csalogat a multi munkahely? Vagy a semmittevés, disszidálás, öngyilkosság, alkoholizmus csalogat? A kormány egyébként mintha mindig a multinál végzendő rabszolgamunkára gondolna, amikor arról beszél, hogy egyre több ember dolgozik, van munkahelye, részt vesz a dicső „munka alapú társadalomban”. Ez utóbbi kedvenc kormány kifejezés nekem mindig fenyegető és hazug, kétértelmű; a rákosi korszak szlogenjeire emlékeztet, például a dolgozó nép vagy a vas és acél országára. Nem jót jelent.

Az Orbán-kormányzás nagy vívmányaként eleve nagyságrendekkel mérsékelték az „élőmunka” adóját, hiszen a liberálbolsevik időkben már az alsó középréteg is a magasabb adókulcsok alá esett, így az ország nagyobb része fizetése egy részét feketén, zsebbe vagy nyakatekert módon leköltségelt juttatások formájában kapta. Ráadásként a nemzeti kormány az adócsökkentést a családi és más adókedvezmények széles rendszerével fejelte meg. A társadalom legnehezebb sorsú rétegeit, „az alsó két decilist” pedig az ország történeté­ben sosem látott, erős szociá­lis háló védi az ellehetetlenüléstől. Mindeközben a teljes lakosságot óvja a lecsúszástól a méltányos áron befagyasztott rezsiköltség, a megfizethető és általános társadalombiztosítás, a lakás- és kisvállalkozói hitelek kamatstopja vagy az árstoprendszer – a mai nehéz időkben is. Azt sem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az Orbán Viktor által még 2010-ben megígért, majd valóra váltott egymillió új munkahely programja válságállónak bizonyul, hiszen a háborús és szankciós megrázkódtatások ellenére sem nő a munkanélküliség: aki akar, ha szerény bérért is, de talál munkahelyet Magyarországon.

     ’Felelet’: Ez a bekezdés olyan, mintha azért írták volna, hogy a cikk megjelenhessen. Szerintem, ha volt is kis javulás, az csak a kádári húzd meg ereszd meg játék volt, az SZDSZ játszotta a végén a húzd meg-et, a Fidesz meg eresztett. A duplájára növelt rezsit 20%-kal csökkentették, a már fizethetetlen kamatokra adtak egy kis időkedvezményt, a teljesen tiltott élelmiszer piacokra adtak egy kis lehetőséget.

Itt érünk vissza a kurucokhoz, azokhoz, akiknek mégsem vonzó, hogy váltógombot fröccsöntsenek a japánoknak, vagy dél-koreaiak vezénylete alatt üssék az ólmot, míg akkumulátor nem lesz belőle. Akik szeretnének megmaradni a magyar élet önfenntartó, egymásnak szolgáltató és termelő, portékáját, munkáját bizalmi alapon, saját kapcsolatai révén vagy kispiacon értékesítő világában.

’Felelet’: Egyértelmű pedig, hiába nem akarja látni a Fidesz hívők serege. Épp akkugyártónak akarnak minket besorozni.

A klasszikus értelemben vett kisgazdák kiújult problémái külön cikket érnek meg, ezért maradjunk most a többi egyéni és mikrovállalkozónál, azoknál, akiknek az eleve rosszul elnevezett „vállalkozói” formára számlás magánszemélyként, a létfenntartás eszközeként van szükségük. Ők sosem fogják tudni kitermelni a munkabér összes, még mindig ötven százalék fölötti terhét, a praktikus kisvállalati egyszerűsített adó, azaz a kiva is elérhetetlen számukra. Így újra adócsalásra és feketézésre vagy az őrületbe kényszerülnek.

     ’Felelet’: Ez egy jó bekezdés volt. Egészen pontos, korrekt. De hogy jelenhet meg ilyen mondat egy kormánylapban, sőt bármely lapban? (Lévén, hogy a hivatalos ellenzék valójában azonos a kormánnyal.) Csak véletlen? Egy jószándékú írás valakitől, aki még semmi fontosat nem írt eddig? A cenzor figyelmetlen volt? Vagy terv van mögötte? Mint amikor megjelent a Rákosi korszakban egy cikk, előkészítve valamely eseménysort, pl. kirakatpert vagy a szerzetesek utcára lökését? Pár ilyen őszinte írás ugyanitt (illetve az elődnél) 2012-ben jelent meg, de aztán gyorsan visszavonulót fújtak. Igazat tilos írni.

Az utóbbin, az őrületen az átalányadózást értem, mely elsőre kecsegtetőnek tűnik, de az adminisztrációja nemhogy egy söralátéten, de a békemenet „Nem leszünk gyarmat!” óriásmolinóján sem férne el.

Ilyen rendszert kizárólag minisztériumok sötét szobáiban ülő csinovnyikok képesek kitalálni. Az elektronikus áramkörök elmélete terén tett rövid edukációs kalandjaim során találkoztam olyan képlettel, ami nem fért el egy oldalon. Nos, az átalányadó rendje hasonló. Bizonyos szakmák (a minimálbéren felüli részre) húsz, mások negyven százalékkal adóznak benne, de elég egy apró hiba, és az ember a legmagasabb kategóriába csúszik, visszamenőleg. Egy fényképész például húsz, egy operatőr érthetetlen módon már negyven százalék átalányadót fizet, de ha az esküvői fotós csak egyszer is videózni merne, akkor visszamenőleg az összes adója negyven százalékra nő! Egyszóval szánalmas az egész.

     ’Felelet’: Tetszik az első mondat.

Nagy lelkesedéssel fogadtuk a Fidesz–KDNP 2010 előtti programját, majd az új kormány legelső, 2010-es intézkedéscsomagját, amely korántsem csak a pálinkafőzés és disznóvágás szabadságáról, hanem a törekvő polgár szabadon bocsátásáról szólt.

     ’Felelet’: Hát igen. Abból semmi sem valósult meg. Lásd: Ángyán, posták, vasútvonalak, kisiskolák... Később már program se volt, csak hogy folytatják, aztán meg hogy rettegjünk az alternatívától. Ezért támogatja a Fidesz 2006-tól máig a szemkilövőt, például nyilvánossággal (és ki tudja mi mindennel).

 Nem juthatunk ismét oda, hogy fináncok túrják fel a szénaboglyát egy demizson rejtett pálinkáért vagy helikopteres pribékek vadásszanak napszámosokra a szőlők fölött, mint azt Gyurcsányék Villányban megtették. Lépni kell, és még nem késő az amúgy is meglévő kedvezmények kusza rendszerét egy új, egyszerű és söralátéten valóban bevallható adónembe önteni. Már csak azért is, hogy a nemzeti kormányzás iránt elkötelezett, kuruc-Magyarország tovább élhesse 13 éve visszanyert, önálló életét.

     ’Felelet’: Épp ez a Fidesz zseniális színházi szerepe. Úgy kell játsszon, mintha ő lenne a jó hős, miközben a gonosz szereplő tetteit folytatja. Ehhez kellett az előző szereplő végjátéka az itt leírt szüreti jelenetekkel. Hogy úgy tűnjön, megjött a megváltónk. „Nemzeti kormányzás iránt elkötelezett, kuruc-Magyarország” talán létezik, de az eddigi 13 év biztos nem volt „visszanyert, önálló élet”.

 

 

 

 

 

 

 ÚJ ÍRÁSOK