Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - Mi marad a munkánk gyümölcséből? (2023. 12. 29.)
user_mobilelogo
Mi marad a munkánk gyümölcséből? (2023. 12. 29.)

 

2023. december 29.

(első vázlat egy rég tervezett íráshoz)

(Szorosan kapcsolódó téma, elkészítésre váró írás: A közösségre ártalmas munkák, munkahelyek, egymásnak ártó tevékenységek, vázlatosan a régi ’Működő Magyarország’ írásomban )

 

A Magyarországon elvégzett összes munkánk eredményének van egy nagy része (becslésem: 30%?), amit gyarmattartóink, a nemzetközik bankok-multik haszonként kivisznek. Ennek kis része, amit hazai kiszolgálóik, milliárdosok-politikusok kapnak júdáspénzként. Ez se hasznosul itthon.

Ha családi kisgazdaságok lennének, a közös dolgok pedig önkéntes összefogással készülnének, amikor akár 0 (nulla) is lehetne az ország manapság a hatalmak által sztárolt fogalmú GDP-je, mégis boldogabbá, egészségesebbé válna az emberek élete, de akkor nem tudnák kivinni a hasznukat. Ezért ez, 500 éve tartó megszállásunk miatt, nem valószínű, hogy megvalósítható, és a jelenlegi összeget nyilván oda kell adnunk, másképp úgy járunk, mint például mi Antall Józseffel, meg azok az országok, ahol a ritka, de valóban az ország javát szolgáló vezetőket hamar halálos baleset éri.

Viszont az ország össztermelésének, munkájának a maradék 70%-át lehetne csökkenteni. Azzal, ami szintén nem hasznosul, csak elköltünk haszontalanul.

Főleg állami, szabályozott, kötelezővé tett dolgokról van szó, mint mindenhez kellő diploma és más papírszerzés, kötelező továbbképzések, ami szinte mindenkinek kell már az ország vezető rétege, a politikusok kivételével, vagy államilag támogatott dolgok, mint a gyógyszerek, oltások, vizsgálatok, vagy ingyenes dolgok, mint iskolai étel.

A legegyszerűbb a bürokrácia csökkentése lenne. Első lépésként meg lehetne felezni az ügyintézők, hivatalnokok munkaidejét: ugyanannyit, de jobb kedvvel el tudnának végezni.

Utána le kéne csökkenteni a jogszabályok, előírások számát, hivatalok hatóságok jogkörét: felére, negyedére és még jobban. Mert mindezek sokasága jelenleg főleg a zavarosban halászók és a multik hasznára vannak, a középréteget csak tönkreteszik.

A tanári és iskolai óraszám csökkentésével, a kötelező oktatás eltörlésével nemcsak az adóból fizetett kiadások csökkennének, de mint azt a 2020-as lezárások alatt tapasztaltuk, a városi közlekedés is könnyebbé, dugómentessé válna, főleg a hivatalnokok rövid (heti 2-3 nap) munkaidejének hatásával együtt.

Az egészségügy közös kiadásának nagy részét nemzetközi cégek extraprofitként teszik el, amint az a 2021-es oltásnál is egyértelműen kiderült. A valóban szükséges és hasznos szerek tizedárból kifizethetőek. (példa: a hatóanyagokat évtizedek óta kitiltották a kereskedelemből, patikákból, így a gyógyszertárak tízszeres, százszoros áron adják ugyanazt tablettaként.) A kiadások jó része lényegében fölösleges, ugyanúgy, mint a reklámokkal ösztönzött egyéb fogyasztási cikkek esetében. És itt is a mesterséges avulás és haszontalanság árulása is jellemző.

Persze ha kevesebbet autózunk értelmetlenül le-fel az országban munka, vásárlás, iskola miatt, az jó nekünk, de akkor a benzinárból kevesebb jutna a nemzetközi olaj-bank bűnbandáknak és itthoni csatlósaiknak. Tehát ellenérdekelt a hatalom, sajnos. Ugyanez igaz a gyógyszer és orvosi termékek fogyasztására és minden egyéb ügyben a fölösleges vásárlásokra, szolgáltatásokra.

De ha lenne szabadidőnk egymásra, családra, természetjárásra, akkor a társadalom befolyásolása is nehezebbé válna, mert azt a kötelező oktatással, a holtra fárasztott munkások és gyerekek TV-vel, számítógéppel való kábításával történik. Tehát ez is ellenérdekeltté teszi a hatalmat.

Összességében úgy gondolom, hogy a bürokrácia, oktatás, betegségügy, TV, számítógép, telefon, reklám és hasonló kiadások értelmetlen, rossz, szándékosan avuló kiadásainak lefaragásával az összes munkánk 30-50 százalékát megtakaríthatnánk.

Azaz ha a jelenlegi 30%-nak megfelelő összeget mintegy adóként továbbra is fizetnénk a megszállóinknak, a belső élet átrendezésével az életszínvonal csökkentése nélkül, sőt minőségi javulásával a 70% fele megtakarítható lenne, azaz átlag 35%-kal kevesebb időt kéne pénzkeressel tölteni.

A minőségi javulás példái: Több idő jut a családoknak, az oktatás javul, mert nem teszik tönkre oda nem való gyerekek, kevesebb gyógyszer kevesebb mellékhatással, kevesebb szűrővizsgálat kevesebb káros beavatkozás.

... (folytatás majd)...

 

 

 

 

 ÚJ ÍRÁSOK