user_mobilelogo

 

Készpénz megmentése - aláírásgyűjtés (2024. 06. 06.)

 

 

ITT ALÁÍRHATÓ:

https://mihazank.hu/keszpenz/
A készpénzhasználat legyen alkotmányos jog!
2023. november 11.-től

 

 

A digitális fizetési lehetőségeket csak mint opciót támogatjuk. A készpénz már többször felmerült betiltásával újabb „összeesküvés-elmélet” válhat valóra, jelenleg Kína, az USA és az Európai Központi Bank foglalkozik leginkább az új világrendnek ezzel a fejlesztésével, a digitális pénzzel. A Covid-diktatúra alatt már tettek lépéseket a totális megfigyelés felé, most pedig a még szabadságjognak tekinthető készpénzhasználat betiltásával egy gombnyomással el is vehetnék a pénzét bárkinek. Kínában rendszeresen fagyasztják be az állam ellenségeinek minősített személyek bankszámláit, sőt Kanadában is 2022 elején zárolt a kormány – bírósági végzés nélkül – több száz olyan bankszámlát, amit a Covid-diktatúra elleni kamionos tüntetések szervezőihez tudtak kapcsolni.

Banki visszaélések is tapasztalhatóak Magyarországon, politikai diszkrimináció is, pl. az OTP-vezetés is letiltotta a Mi Hazánk bankszámlanyitási szerződését 2018-ban, a bíróságon bejegyzett pártunk által hiánytalanul benyújtott és aláírt bankszámlanyitási szerződést egy későbbi napon felső utasításra hivatkozva utasították vissza.

Egyre elterjedtebb jelenség Magyarországon is, hogy nem lehetséges készpénzben fizetni. Pl. árukiadására létesített automatáknál, fesztiválokon, sportrendezvényeken is egyre gyakoribb ez. A postabezárásokkal az időseket is kényszerítik a bankkártyahasználat felé, és sok helyen pl. tömegközlekedési jegyet sem lehet már vásárolni készpénzért, így büntetés is várhat a bankkártyával nem rendelkezőkre.

Szakács Árpád már többször felhívta a figyelmet, hogy a készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája. Egyes helyeken olyan súlyosan elterjedt a digitális fizetési mód kizárólagossága, hogy a bankkártya nélküli ember már szinte nem tekinthető a társadalom teljes jogú tagjának. Már csak néhány lépésre vagyunk attól, hogy pl. a kijárási korlátozást ötvözzék a lakóhely néhány km-es körzetén túl való fizetési tilalommal, vagy hogy ne vásárolhassunk akárhova vonatjegyet. Mindezek a veszélyek a készpénz megvédése esetén nem állnak fent.

A készpénz két további előnye az alkalmazhatósága áramkimaradás vagy számítógépes támadás esetén. A korrupció visszaszorítása álságos érv, hiszen a készpénz eltörlése legfeljebb a kis- és középvállalkozókat sújtaná, az igazán komoly visszaélések nem forintban, hanem dollárban vagy euróban folyhatnának ezután is, a politikusbűnözők legnagyobb örömére, offshore cégeken keresztül szintén, ahogy a törvényesített formájú gazdasági bűnözésnek is számtalan formáját látjuk, közbeszerzési eljárások keretében is.

Szlovákiában már alkotmányba foglalták a készpénzfizetés jogát, és Ausztriában is folyamatban van, itt az ideje Magyarországon is lépni! Az EU-ban rekordnak számító magyar inflációs mutatók miatt sajnos egyre indokoltabb a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel összegének megemelése is, a Mi Hazánk az átlagjövedelem készpénzben való banki kivételét ingyenes fogyasztói jogként deklarálná.

Számítunk mindenki aláírására a mihazank.hu/keszpenz oldalon, aki nem akarja, hogy az ő adózott pénze felett is átvegye a rendelkezést a kormány.
 
'Felelet":
Hogyan is kezdték? A tanárok, az állami alkalmazottak már nem vehették fel a fizetésüket készpénzben. Tehát ezt is vissza kell állítani. És nem lehet olcsóbban adni semmit elektronikus vásárlásnál. A bankokon keresztül ellopott pénzt a bank vissza kell adja az ügyfeleknek, mert nyilván nem biztonságos az a rendszer, ahol tömegesen lehet lopni. (Például azonnali korlátlan átutalás megszüntetése. Nyilávn egy átlagember nem akarja az össze pénzét egy pillanat alatt elküldeni bárhova, ha mégis, akkor az ráér pár napot, személyes ügyintézést.)
Arról se írnak soha, hogy az elektronikus pénz nem olcsóbb a készpénznél és nem is biztonságosabb.
 

 

 

 ÚJ ÍRÁSOK