user_mobilelogo
ellenzékváltás (2021. 10. 17.)

'Felelet'

A ma zárult ellenzéki összfogásos előválasztáson győző Márki-Zay Péter mondása az "ellenzékváltás".

Bíztató és szükséges, hiszen a Fidesz, Szdsz és ismeretlen irányítóik felszalámizták és tönkretették a rendszerváltás után (is) a tisztességes, jószándékú, nemzeti (azaz nem idegenek, kis csoportoknak érdekét szolgáló) oldalt.

Én örülök az eredménynek, kicsit meglepő, bár reménykedtem benne. Majdnem magam is elmentem. Miért nem?

- Számítógépen bonyolult, a kamerás megfigyelést nem szeretem.

- Úgy vélem, hogy ha ez most nem színjáték, valóban igazat mond, valóban, ahogy tűnik, egy igaz ember ő, akkor ugyanúgy félreteszik a felsőbb hatalmak, mint eddig mindenkit. (pl. Antall) Persze remény van, próbálkozni lehet és kell.

- Gyorsan elolvastam a programját (markizaypeter.hu). Tetszik, de:

- Nem tetszik az euró bevezetése. Bár 20 éve ezzel kampányol minden nagy párt, ezt kezdettől rossznak tartottam. Görögországot is gyarmatosították vele, még kikötőiket is el akarják lopni a bankok. És nekünk, 500 év megszállás után ne akarják elvenni a saját pénzünket. Tudjuk, hogy az USA pénzét is 100 éve elvették magánbankárok (mármint a jegybankuk nem a nemzeté már).

- Hiányolom az "EURÓPAI SZÍNVONALÚ OKTATÁST ÉS EGÉSZSÉGÜGYET ÉPÍTÜNK" mondat helyett azt, hogy európai gyógyszeripar-multi maffia helyett, betegség ügy helyett kellene egészségügy. Ez a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos. Ahogy a "győzelmi beszédben" mögötte állt a családja hét gyermekével, feltűnt a sok szemüveges családtag. Ez is egy példa a bajra.

- A "FELSZABADÍTJUK A VIDÉKET A FIDESZ FÖLDESURAITÓL ÉS AZ UZSORÁSOKTÓL" mondatból hiányzik bármi utalás Ángyán programjára, az egészségesen termelő és élő helyi családi gazdaságokra. A tönkretett vidéki utak, vasutak, intézmények felélesztésére.

 

 

 adatok:

850 000 szavazó vett részt

MZP 371 000 szavazat 57%

Dobrev K (DK) 284 000 43%

 

A beszédből értesültem a "Kossuth-körökről". (kossuthkorok.hu) pedig 40 éve olvasom naponta a Magyar-Nemzetet. Sajtótisztesség... A kormányoldal véleményalkotásra, demokráciára veszélyes "véleménybuborékában" nem létezik, ahogy oltási veszélyek, halálozások se. (Kis hír a témában itt, 2020 májusából: ...egyetlen mondat hozzáfűzésével megosztotta Csóka-Szűcs a „Gyulai cenzúramentes csevegőn”. Ez az egy mondat így szólt: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.” A rendőrség szerint ez a mondattal a Kossuth Kör elnöke „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát”... a Gyulai Rendőrkapitányság öt munkatársa két autóval ment ki szerda hajnali 6 órakor Csóka-Szűcs házához, ahol azt közölték vele és feleségével, hogy rémhírterjesztés bűncselekmény gyanúja miatt beviszik a férfit. ) Felelet: A magyar rendőrség bátran küzd a bűnözők ellen...

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK