user_mobilelogo
Biodóm méretű hazugságok (2022. 11. 28.)

 (korábbi írások: Társítás: Sztálin szobor, Néprajzi múzeum  Meglepő igénytelenség: az új Néprajzi   Toronyház vita   "Árokásás" a Zene Háza ürügyén )

 

Az alábbi cikk appropóján:

MagyarNemzet 2022. nov. 28.:

Az államnak adná a főváros az üresen álló biodómot

alcím: Tarlós István szerint a beruházás már tavalyra befejezhető lett volna

Tarlós: "Aki ...bizonygatja az állatkert dilettantizmusát, az ne felejtse el, hogy az intézmény vezetője, Persányi Miklós a Gyurcsány-kormány minisztere volt..."

'Felelet':

Tehát a Fidesz demokratilus kormánya Budapest építési törvényeit, a szakemberek tiltakozásait, tüntetéseket megalázva beépíti a Városligetet, a kontinens első igazi közparkját Európa egyik legbetegebb lakosságú, legkevesebb zöldet tartalmazó fővárosában. Az óriásberuházások, melyek ráadásul a reális ár többszörösét emésztik fel az állami korrupció miatt, inflációt indítanak, melynek (és a kormány által is megszavazott EU-s szankciók) hatására a magyar nép elveszíti megtakarításai értékének a felét mára. És a nyugdíjak, fizetések értékének is jókora részét.

A parkot elfoglaló, szerintem kívülről behemót és csúf (az igénytelen megjelenésű műanyag háromszögekről nem hittem volna, hogy a véglegesek) épület az eredeti ár többszörösébe került, kerülne, belülről egy betontenger (akkor is ha beborítják növénnyel). Maga a koncepció is beteges, környezetellenes hatalmi gondolkodásmód megtestesítóje, Energia- és pénzfaló, mint a 4-es metró, melyet Tarlós büszkén befejezett. De ott se kapott a magyar nép nyilvános tanulmányt, számítást arról, hogy mi indokolta a befejezést, megtérül-e vagy örökre csak nyeli a pénzt, mint a hosszútávon leginkább az önkény ellen tiltakozó lakosságrész gettósítására alkalmas futball-arénák.

Szóval hogy kell Tarlós fent idézett mondatát érteni? Persányi megbízható, mert miniszter volt, vagy megbízhatatlan, mert a hírhedt szemkilövőnek dolgozott?

No de Tarlós meg szdsz-esként adta el a Római partot, Orbánt és csapatát "Soros" nevelte-pénzelte, jórészük MSZMP, KISZ kéder vagy utód. És Tarlós az alkotmányozó többséggel maga mellett nem oldotta meg az egységes parkolási rendszert, nem adta vissza a városnak a 2010 (Fidesz hatalom kezdete) óta kész, de a polgárok számára nem létező Rácz fürdőt se. Még egy buszsávot se tudott létrehozni, lásd a Budaőrsi úti fiaskót, míg a jelenlegi vezetés legalább a 8-as busz útvonalát járhatóvá tette. Teljes kudarc Tarlós működése.

Örülnék a Biodóm mielőbbi elbontásának. A vázszerkezet talán alkalmas valamire egy vidéki nagyváros környezetében... A Városliget legtöbb új és régebbi épülete, a más parkokban, Dunaparton épített-épülő beruházások és a Metróállomások és panellakótelepek felének is ezt javaslom. És persze a felhőkarcolónak is.

A vidámpark elpusztított vagy épp most tönkremenő néhány eredeti, kedves játékát meg kell menteni vagy vissza kell építeni.

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK