user_mobilelogo
Szájzuhany, kötelező óvoda, globalizmus (2022. 01. 13.)

'Felelet':

Mi köze ezeknek egymáshoz?

 

  A (bolti, finomított, vegyipari) cukorral, pépes ételekkel, túlfinomított alapanyagokkal, vagy hogy a "segélycsomagokban" épp ezeket adja a jószívű állam, az emberek egészségén kívül mellesleg a fogaikat is tönretették. (olvasmány: William Dufty: Cukor blues)

  A fogakat tönkretevő fogkrém és fogkefetípusokkal még súlyosbították fogaink helyzetét. Persze ez sokat javít a fogorvosi ipar bevételén, és a híres GDP-n. (Egy részleges fogpótlás, fogsor millió forinttól kezdődik.)

  Az évtizedek óta kapható szájzuhany javíthatott volna a fogakon, ezért betiltotta az EU a hasznos erősségű példányokat, a még kaphatók olyanok, mintha egy BMW legfeljebb 10 km/órával haladhatna.

  Szerencsére EU-n kívülről még nehezen, de beszerezhető valamelyest használhatóbb darab. Kereskedelmi trükk, hogy a az internetes cégek nem vállalnak garanciát a termékekért, mert úgymond "ők csak közvetítők". A terméken van esetleg egy ázsiai cím... Akinek van kedve, kipostázhatja oda az elromlott árut, várva a csodára.

  Szóval a minőség a szokásos: az élettartam a normálisan elvárhatónak a töredéke, százada. Egy ember napi kétszeri használata esetén pár hónap. Négy embernél egy hónap. Elvárható lenne (egy szivattyúról van szó) 5-10 év. Tehát, mint minden kapitalista terméknél, többszörös árral és többszörös beszerzési idővel és hulladékkal számolhatunk. (autók, háztartási nagygépek esetén 3-5-szörös ez a szorzó.)

  (olvasmány: Cosima Dannoritzer: The Light Bulb Consiracy - A villanylámpa összeesküvés, A tervezett elavulás története - 2010, 53 perc) (és élelemről, nem olyan jó)

  Némely család megpróbálja a gyerekek fogait megóvni. Ez nehéz. A klasszikus kaputalizmus munkarendszere csak 1-2 hetet ad az anyának szoptatni, aztán jön a mérgező tápszer. Ezeknél még Kádár is jobb volt!

  Az orvosok már a kötelező kórházi szülési rendszerben, a félig-meddig kötelező (kötődést, szoptatást ellehetetlenítő) gyerek-kivágás után az anyától elvették a csecsemőt és cukorral itatták. Jó hamar szoktatták a drogra!

  A "nemzeti-keresztény" Fidesz kormány pedig az óvodát tette kötelezővé, így három éves kora után minden gyereket rászoktatnak a cukorra, egészségtelen menza kosztra, trágár beszédre, TV nézésre, számítógépre és az ezekkel járó gondolkodásmódra, érzelemvilágra.

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK