user_mobilelogo
Budaházy (2022. 10. 27.)

magyarjelen.hu 2022. október 28., péntek

Szolidaritási éhségsztrájkba kezdtek a Budaházy Bizottság tagjai
Horváth Tamás

 

Az akcióhoz bárki csatlakozhat.

Szolidaritási éhségsztrájkba kezdtek a Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai Budaházy György és társai szabadulásáért – olvasható a szerkesztőségünk részére eljuttatott sajtóközleményben.

Mint írják, ennek jegyében 2022. október 26. (szerda) reggel 10 órától két-két teljes napon át a Hazatérés Templomában tartózkodnak, s ez alatt csak vizet vesznek magukhoz. A helyszínen orvos is jelen lesz.

A közlemény szerint elsőként Budaházy György édesanyja és testvére, Budaházy Edda vállalkozott a szolidaritási éhségsztrájkra, valamint Varga Domokos György író, újságíró, a Szilaj Csikó főszerkesztője.

Az akció célja ugyanaz, mint Budaházy Györgyé, aki így kívánja felhívni a figyelmet az ellene foganatosított eljárások és ítéletek égbekiáltóan jogtalan és igazságtalan voltára, valamint így kíván nyomatékot adni annak a kérésének és az egyre szélesedő társadalmi elvárásnak, hogy őt és társait mielőbb köztársasági elnöki eljárási kegyelemben részesítsék.

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai azt kérik, hogy szabadság- és igazságszerető honfitársaink közül minél többen nyilvánítsák ki együttérzésüket és támogatásukat Budaházy és társai ügyében a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Hozzátették, aki támogatja az ügyet, otthon vállalkozzon jelképes, szolidaritási éhségsztrájkra, vagy pedig személyesen vegyen részt és csatlakozzon a Hazatérés templomában (1051 Budapest, Szabadság tér 2.) 2022. november 4-éig folytatandó tiltakozáshoz.

“Bízunk benne, hogy addig az ország vezetése, a köztársasági elnök asszonnyal egyetemben kinyilvánítja szándékát és akaratát a milliónyi magyar által vágyott kegyelmi igazságtételre” – zárul a közlemény.

Egyre több közszereplő áll ki Budaházy mellett

('Felelet: jó emberek - lásd cikk címkéjét)

Mint arról korábban a Magyar Jelen is beszámolt, Budaházy György október 24-től kezdett éhségsztrájkba mindaddig, amíg a vele kapcsolatos jogtalanságok fennállnak. A börtönben sínylődő hazafi levelét – amely többek között az éhségsztrájkról szóló részt is tartalmazza – testvére, Budaházy Edda olvasta fel a Mi Hazánk október 23-i megemlékezésén a Corvin közben.

Néhány nappal korábban, október 21-én pedig arról az örömteli fejleményről tudtunk hírt adni, hogy Kondor Katalin kezdeményezésére megalakult a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, melynek tagjai nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyek és megbecsült szakemberek..

A bizottság jelenlegi tagjai (a lista folyamatosan bővül):

Kondor Katalin, dr. Csókay András, Petrás János, Korbuly Péter, dr. Kőrösi Mária, Duray Miklós, dr. Drábik János, Tőkés László, dr. Morvai Krisztina, Stefka István, Pongrátz András (’56-os szabadságharcos), dr. Petrányi-Szöőr Anna, dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Lóránt, Varga Domokos György, Budaházy Edda, Mikus Márton István, Szent-Iványi Ágnes, dr. Popély Gyula, Szamosi Tímea, Borbély Zsolt Attila, dr. Liebmann Katalin, Füssy Angéla, Szilágyi Ákos, Gonda László, dr. Galla János, Vass István Mátyás (’56-os szabadságharcos), Petrás Mária, Döbrentei Kornél, Gonda László, Gőbl György, Ágoston Balázs, dr. Papp Lajos, Szikora Róbert, Moys Zoltán, Skrabski Fruzsina, Barabás Géza, Beke István, Szőcs Zoltán, Mészáros Zoltán.

A tiszteletbeli tag pedig a nemrég elhunyt ’56-os szabadságharcos, Wittner Mária.

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK