user_mobilelogo
Hertelendy Gábor: Politikai pálfordulások (cikkajánló-2020. 10. 26.) (2020. 10. 27.)

Magyar Nemzet 2020. okt. 26. 4. oldal

Felelet:

Szívesebben ajánlanám magát az írást, melyről a cikk szól, de az (persze) hozzáférhetetlen. Nagy dolog, hogy legalább létezéséről hírt kapunk és részleteiből ízelítőt a kormánysajtóból. Azaz Zárug Péter Farkas az újságnak küldött elemzéséről.

Ínyencség, hogy a címből nem gondolja az olvasó, hogy itt valami érdekes lehet. A címben szerepel a szemkilövő miniszterelnök neve, így a sajtó szokásos propagandacikkének tűnik, mely látszólag őt támadja, valójában minden kormányellenes erőt tesz lehetetlenné. Érdekes, hogy épp erről szól az elemzés!

Remélhető, hogy itt ismét a szocializmus alatti módszerrel találkozunk. A bátor újságíró elrejti egy semmitmondó cím alá az olvasónak szánt igaz közlését, a tiltott tartalmat, melyet így a cenzor nem vesz észre, esetleg szemet huny felette.

idézetek a cikkből:

... Orbán Viktor 2002 után elindult a nemzeti oldal egységesítése felé, és integrálta 2010-re a volt MIÉP-esek, MDF-esek és kisgazdák táborát.

(Felelet: azaz felszalámizott körmönfont módszerekkel mindenkit. Persze az ország érdekében, hogy nyerhessen kétharmaddal.)

... aki különvéleményen van, az maga lép ki a bajtársi szövetségből (a Fideszből)...

... ha kritikáját fenntartotta a nyilvánosságban, akkor be kell álljon az egységesülő balliberális csatasorba.

(Felelet: mert más lehetőség nincs, a Fidesz így rendezte el.)

... a Fidesz nem engedi, hogy jobboldali versenytársa legyen...

A jobboldali választók szempontjából azonban egy vörös vonal van: GY.F.

(Felelet: Azért sem írom ki a nevét. Tizanhat éve reklámozza, tartja a figyelem középpontjában és pénzeli, erősíti a többiek gyengítésével a Fidesz, épp ezért, hogy megakadályozzon minden jobboldali alternatívát. Érdekes példa a demokrácia valóságára.)

Felelet:

Ezután öt példát sorol fel a tanulmányból a cikk, ebből négy volt Antall féle MDF-esek, jó emberek! Jeszenszky, Mellár, Bod Péter és Pálinkás. Természetesen a cikk rosszakaróként ír róluk, de legalább megtudunk valamit abból, amit állítanak. És ez érdekes. Például kudarcként írják le a "gazdaságélénkítéseket", pénzmosodának a Fidesz kutatóintézetét, hazugságnak a GDP-re hivatkozást,..

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK