user_mobilelogo
A mai nap jó sajtó-idézete (sorozat egy cikkben, utolsó: 2020. 02. 01.)

 

2020. 02. 01.

Magyar Nemzet Lugas-tárca

Száraz Miklós György: Ne...

Buta, rideg, csúnya, fantáziátlan, alattomos és taszító... az elmúlt harminc év budapesti építkezései...

Dühít és elkeserít, amit látnom kell, amiben élni kényszerítenek.

Ha az építész élhetetlen, ronda, kényelmetlen és lelketlen, szögletes és szürke, embertől idegen, fantáziátlan építményt és teret "alkot", akkor évtizedekig, netán évszázadokig vesz majd körül minket, nem menekülhetünk... s ez mindannyiszor roncsol egy kicsit rajtunk, beteggé tesz...

Mi az, ami olyan nagyon nem tetszik? Sorokhatnám napestig: kezdve a szinte sziporkázó tehetségtelenséggel felújított Széll Kálmán téren...

Évek óta kísért, hogy írni kéne, felpanaszolni... (Vajon a politika, a főpolgármester hatalma nem engedte írni iddig? a honlap szerk.)

... Aztán feltűnt egy kőkráter, egy betonteknő, egy gigászi lavór, Hitler bunkerének atombiztos lejárata, egy félbehagyott tengeri kikötő óriásdaruinak rémületes meredező acélváza - a "Millenáris Széllkapu".

(Tökéletes és fontos cikk, végre egy értelmes írás az újságban. Kár, hogy tele van fölösleges, ide nem illő, ha nem is trágár, de szleng szavakkal. a honlap szerk.)

 

2020. január 24.

Káli Híradó c. újság 2020 jan. (Somogyi Győző)

Mi a Káli-medencében magasabb életminőséget élvezünk, mint egy newyorki milliomos. Ez a minőség nem (dollárban kifejezett) magas jövedelmünk eredménye. Legtöbb elemét nem mi hoztuk létre, ajándékba kaptuk - megőrzése azonban rajtunk áll... Isten óvjon azoktól a vidékfejlesztési programoktól és pályázatoktól, amelyek városi életszínvonalra akarnak süllyeszteni minket boldog falusikakat.

ÚJ ÍRÁSOK