"A dúsgazdag szocialista politikusnő, a tengerből kilovaglásával botrányt keltő Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a napokban jelentette be, hogy Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintjéhez."

'Felelet: ilyen népbutítás! Egy ló, egy görögországi nyaralás épp sokkal olcsóbb egy terepjárónál, egy luxusjachtos béreltnős nyaralásnál. A lovaglás és Görögörszág egy tisztes, középosztály által megfizethető dolog kéne legyen. Persze ma az is drága nekünk. Bartellben kereskedhetnénk, ők adnának bio citromot és igazi banánt, mi igazi almát. Most minden mérgező és pocsék, de a multik keresnek rajta.

idézet:

"Várhatóan csökkenteni fogják a sebességhatárokat, több autómentes övezetet hozhatnak létre Budapesten, korlátozzák a közszolgáltatásokat, rövidebb ideig lehet közvilágítás, és az üzletek búcsút inthetnek a kivilágításnak."

'Felelet:' Harminc éve reménykedem ilyen irányú változásban, nem csak környezetvédelmi okból, hanem a város élhetősége miatt.

idézet: (de ez feltehetően nem a magyar terv, erről nem ír a kormánysajtó)

A program dokumentációja az alábbi pontokat sorolja fel a kívánatos intézkedések között:

  • A középületek fűtésén és hűtésén való spórolás: télen csak 18 Celsius fokra lehet felfűteni, míg nyáron 25 fokig lehet lehűteni az épületeket; 'Felelet:' rettenetes egészségtelen és pazarló sőt életveszélyes, amikor nyári ruhában a 30 fokból felszáll valaki egy 15 fokra hűtött buszra vagy vonatra. Eddig se értettem, hogy ezt hogyan tűri a magyar nép. Persze levernek minket mindig, a kezdeményezőbbeket meg külföldre üldözik.
  • Korlátozzák az üzletek kivilágítását és a közvilágítás idejét; 'Felelet:' Mindkettő régen szükséges. A szó szerint vakító üzletek. A közvilágítás, ami erősebb, mint régebben egy munkahely teremvilágítása... Görögországban autóztam az akkor vadonatúj északi hegyi autópályájukon akkor, amikor a német bankok épp el akarták venni kikötőiket és műemlékeiket uzsorakamatjaik fejében. A teljesen üres autópálya az éjszaka közepén több száz kilométerem át fényárban úszott, a fényben olvasni, sőt precíz munkát lehetett volna végezni. Magyarországon régen 60 lux volt az iskolákban, az akkor felnőtt mai professzoroknak most is jó a szemük, ma 1000 (ezer!) lux van, és a gyerekek szemüvegesek...
  • Rendszeresen autómentes napokat tartanak; 'Felelet:' Szerintem butaság. Viszont hétvégenként napközben a budapesti nagykörutat és a belső részeket átadhatnák az itt élőknek, gyalogosoknak.
  • Több autómentes övezetet alakítanak ki; 'Felelet:' Ez Budapesten is 40 éve fokozatosan, csak túl lassan történik, kezdve a Vörösmarty térrel.
  • Csökkentenék a sebességhatárokat; 'Felelet:' Ez is 40 éves dolog, amikor 60-ról 50-re csökkentették a határt.
  • A közszolgáltatások leállítását vagy korlátozását javasolják – például uszodák, sportközpontok, múzeumok – a magas energiaárak miatt. 'Felelet:'  Ez rettentő butaság. Persze a G5-öt, a háborúkat, a 40 ezer műhold fellövését, a vírusfejlesztéseket, a reklámokat, tv adókat, számítógépes játékokat nem korlátozzák.