Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - Idegen zaj Duna TV helyett (2022. 12. 23.)
user_mobilelogo
Idegen zaj Duna TV helyett (2022. 12. 23.)

Magyar Nemzet 2022.12.23

Ágoston Balázs: Magyartalanító lélekgyalu

Keresztes hadjárat – Ideje fővárosunkban az új visszamagyarításnak, ideje az új honfoglalásnak


'Felelet': Vannak jó részei az írásnak, de szokás szerint nem veszi észre, hogy a Fidesz áll a rombolás mögött. A Kólával kezdett stratégiai partnerséggel, a multik végnélküli támogatásával egészen az országromboló akkugyárakig, a Duna TV tönkretételéig, a pénzuralmat jelképező felhőkarcoló felépítéséig.

jó részletek:

Nemcsak valódi ünnepet ünnepelni felejtünk el lassan, nem csupán a Megváltó születése fölött érzett bensőséges örömöt úthengerelnék le a karácsonyi kiárusítások, hanem magyar önazonosságunkat is lúgozza-lúgozgatja Gazdaságkor, hogy jeles írónk, Czakó Gábor e találó kifejezésével éljünk.

„A bevásárlóközpont és a plázakultúra nemzetidegen, de ne gondolja senki, hogy csak üzleti célokat szolgál. Igen, elsősorban és jelenleg még azt, de teljes feltöltődés után ezek a nemzetközivé lett város legfontosabb közterei lesznek.” 

Csurka István írta ezt több mint húsz évvel ezelőtt Tízből tíz című igen fontos, ezért igen alaposan elhallgatott tanulmányában.

Mert miközben az önrendelkezését a létező geopolitikai adottságok közötti lehetőségek maximumáig ('Felelet': ez jó fogalmazás, mert bármit jelenthet, a semmit is) visszaszerzett magyar állam, igen helyesen, kinyilvánítottan ('Felelet': ez igaz, ki van nyilvánítva) értékelvű nemzetépítő politikát folytat, legalábbis igyekszik ('Felelet': talán néhány fideszes tényleg szeretne) azt folytatni, a társadalmi hétköznapokba beleitta magát a rutinszerűvé vált idegenség. Ennek tobzódására szomorú példa akármelyik nagyobb üzlet, különösen, ha plázáról van szó. 

Már önmagában az is idegborzoló, hogy jobbára elektronikus zörejekből összeeszkábált minimálzenével támadják az agyunkat, ráadásul gyakran a személyes integritást ostromló hangerővel. Ennél is bántóbb, hogy a mindent és bármit vásárlás e gigantikus, jellemzően külföldi tulajdonú csarnokaiban gyakorlatilag kizárólag idegen nyelvű zenét zúdítanak a látogatókra.

Magyarországon sajnos az idegenség sulykolásával dolgozik a lélekgyalu. Valamely nyilvánvalóan idegen vagy idegen érdekű akarat következetesen igyekszik kiforgácsolni belőlünk magyarságunkat. Sajnos nem eredménytelenül, hiszen nem találkozni határozott tiltakozással ezen eljárás ellen.

A terjeszkedő idegenség lassan eluralja Budapestet. A belvárosban se szeri, se száma az olyan vendéglátóhelyeknek, egyéb üzleteknek, ahol nincs magyar felirat, magyar nyelvű étlap, kínálat, netán termékekhez használati utasítás. Ez azt üzeni, hogy nem minket várnak a magyar fővárosban.

 

'Felelet':

Összevetésként:

Tegnap este adtak át díjakat a "Duna TV 2012-es újjáalapításának évfordulójára".Valójában akkorra sikerült az SZDSZ-Fidesz csapatnak 20 év harccal megszüntetnie a valódi magyar értékes, Sára Sándor színvonalú Duna-TV-t.

(lásd Wikipédia: A Duna Televízió 1992 és 2015 között önálló magyar állami műholdas televíziós intézmény volt... A közmédia 2012-es[1] átalakulása óta az első televízióadót Duna néven nevezik, a televízió kifejezést nem alkalmazzák. 2011-től ezeket gyakorlatilag az MTVA működteti.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK