Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficcount/cwtrafficcount.php on line 489

Deprecated: Required parameter $limit follows optional parameter $stripHtml in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwgears/helpers/tools.php on line 38

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficclean/cwtrafficclean.php on line 448

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/plugins/system/cwtrafficonline/cwtrafficonline.php on line 330

Deprecated: Required parameter $langRoot follows optional parameter $assets in /home/xn910000/felelet.hu/administrator/components/com_coalawebtraffic/helpers/coalawebtraffic.php on line 245
FELELET - Az állam feláldozza a környezetet (2022. 11. 28.)
user_mobilelogo
Az állam feláldozza a környezetet (2022. 11. 28.)

Káli Híradó, 2022 november, Somogyi Győző írásából:

"Felmerült a gondolat, hogy 53 év működés után oszoljunk fel... Az állam eldöntötte, hogy a környezetet és a természetvédelmet feláldozza az idegenforgalomnak."

 

'Felelet': A magyar államot nemzetközi segítséggel megszállva tartó Szdsz-Fidesz koalícióról van szó. A helyzet rosszabb, mint Kádár vagy Horn alatt (akkor nem is merült fel a feloszlás). Nem az idegenforgalomnak, hanem a multiknak és a milliárdos cinkos körnek áldozza fel.

Már alig pár társaság működik, akár környezetvédelem, akár bármilyen valódi állampolgári egyesülés céllal. Nemcsak a környezetvédelmet, a polgári összefogást is felszámolta a kormánypárt 4+12 év uralma alatt, és a másik 4+8 év segítségével. (Azaz 1994-2022-ig) 1990-1994-ig az akkori kormány gyengítésével segítették ezt a folyamatot.

Justin Shubow (wikipédia):

index 2021.11.04.: Justin Shubow: A modern építészek egoisták, lelketlenek és tradícióellenesek

"2018-ban az amerikaiak 72 százaléka jelentette ki, hogy nem kedveli a modern szövetségi építészetet, ugyanakkor szereti a tradicionális, nemzeti jelleget megtestesítő, emberléptékű házakat. Ezt az országos felmérést és az ebből született tanulmányt a Justin Shubow építészkritikus vezette Képzőművészeti Bizottság végezte el."

"Budapest az elmúlt 100 évben sokat veszített épített örökségéből. Ráadásul a II. világháború után szinte csak minőségromboló házak épültek önöknél.  Amit az 1945 előtt emelt házakból meghagytak, vagy valamilyen okból megmaradt, csak az számít még most is Budapest értékének, karakterének és lényegének. Csak ezekért, a XX. század elejéig megépült házaik, és persze a gyógyvizeik miatt keresik fel az önök fővárosát a turisták, s nem a modern épületeik miatt"

"Le Corbusier mondta egykor, hogy „a ház egy gép”. Ezért a kijelentése miatt nincsenek ma már a Földön építészmérnökök, csak geometriában gondolkodó tervezők. Az ő szellemi követői azok, akik közszemlére kitett és ránk erőltetett „szerkezeteik” működése érdekében ideológiai alapon feláldozzák embertársaikat. A kommunizmusban ezt új embertípusnak mondták."


Mandiner 2021. november 4: Az építészetnek figyelnie kell a közízlésre – Justin Shubow a Mandinernek

"némelyik építésztervező szerint az élet kaotikus, és az épületeinknek ezt kellene tükröznie. Valóban lehet, hogy egyesek élete kaotikus, de az épületeinknek szerintem nem ezt kell tükröznie, hanem egy jobb világot. Az élet lehet kemény, de az épületeinknek biztonságot és szépséget kell sugároznia. Nagyon könnyű csinálni valamit, ami ronda. Sokkal több tehetségre és erőfeszítésre van szükség létrehozni valami szépet."

"ezek az építészek azt felejtik el, hogy az építészet sokkal közösségibb funkciót lát el, mint a festészet, és az épületek „ránk vannak erőltetve” úgy, ahogy egy festmény nincsen."

"nagyon sok modernista épület ronda és népszerűtlen."

"a második világháború után ...betört a modernizmus, azon belül is például a brutalizmus. Az FBI központi, washingtoni irodaépületét például én „a félelem minisztériumának” hívom, de ott van például a hírhedt bostoni városháza is. A közvélemény sem szereti ezeket az épületeket, hiába tartja az építészszakma a bostoni városházát az egyik legnagyszerűbb amerikai épületnek."

A Biden-adminisztráció azonnali hatállyal menesztette az Egyesült Államok Képzőművészeti Bizottságának elnökségéből, melynek ő volt az első zsidó származású elnöke. Ilyen menesztésre a testület 110 éves történetében még nem volt példa. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására...

MCC.     

Budapest Lectures: Hagyomány és újítás - Mathias Corvinus Collegium youtube 46 perc, feliratozva

Oktogon újság: Az MMA Tesztoszteronépítészet sorozatának különkiadásában Smiló Dávid és Erhardt Gábor reagál Justin Shubownak a magyar építészet egészét degradáló előadására. (MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI))

Shubow-t Donald Trump nevezte ki az általa létrehozott Képzőművészeti Bizottság élére. 

A magyar építészeket itt képviselő Smiló (sose hallottam róla, de az nem jelent semmit) ilyen stílusban érvel: "Justin Shubow hülyeségeket beszélt az építészetről a Mathias Corvinus Collegium - MCC eseményén. Ez az MCC szempontjából szerintem arcpirító. Gyakorlatilag egy sarlatánt hívtak el."

országépítő.net: Esték a Hild-Villában – Tesztoszteron Extra 2021. december 14. youtube hosszú! Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet Extra Smiló Dáviddal és Erhardt Gáborral (19:00 körül kicsit érdekes talán, 1:00:00 pedig a falusi Kádár kockáról szól, erről külön írok most röviden);

építészfórum: Auditórium Podcast – Smiló Dávid (Paradigma Ariadné építésziroda): Nagyon rossz város lesz ez, ha elkezdünk felforrni a közterületeken

 "autóközlekedés és a gyalogosok által használt közterület arányát a jelenlegi 80:20-ról 50:50 százalékra változtassák." ('Felelet': Ez tetszik)

 

...Álmosdi Árpád (hangfájl)...

 

 

 

 

Káli_Híradó_2022_nov-001.jpg

Káli_Híradó_2022_nov-002.jpg

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÍRÁSOK