user_mobilelogo
Igazságmorzsák a sajtóból - sorozat (utolsó: 2020. 05. 14.)

Magyar Nemzet, 2020 május 14.

Fel kell tennünk a kérdést… Balog Zoltán interjú

"A közösséghez tartozás abban is segít, hogy ne azt érezzem, egyedül vagyok ezzel a hatalmas média áramlattal szemben, s ez agyonnyom. Nincs esélyem, hogy mást gondoljak vagy tegyek, mint amit kívülről sugallnak."

Felelet.hu: Jelen körülmények szerint számomra ez azt jelenti, hogy a vírussal kapcsolatosan ömlő propaganda emberellenes hazugság. Tágabb értelmezésben a következőkre gondolhatok:

- a politikai "vitaműsorok" tartalma, emberek egymás ellen uszítása;

- a sajtóban terjedő magyartalan, szlenges, nyelvrontó és így a társadalmat összezavaró beszédmód;

- általában minden reklám, és azok formája, tartalma, hatása, legelső sorban az orvosi reklámokkal.

 

Magyar Nemzet, 2020 február 22.

Baranyai Gábor: Büntetésre biztatnak a fővárosban

Bár a cikk (a 'Felelet' érzése szerint) a jobboldal-baloldal harci színjáték része, fontos, tán soha be nem vallott, le nem írt dolgot állít. És felvétel is van állítólag.

Mindezt persze mindenki tudja, magán és cégén tapasztalja, mert kb. 1995-től, az első szocialista kormány óta erősödő jelenség...

Az, hogy a rendőrök és egyéb jogkörrel rendelkezők (itt: Fővárosi rendészeti igazgatóság, máskor parkolási cégek, közmű óraleolvasók, katasztrófavédelem, ántsz) nagy arányban (persze nem minden ott dolgozó, de majd minden szerv) vagy saját zsebre dolgozva büntetnek, csalnak, a tisztességes állampolgárokat károsítva, vagy a hatóság-cégen keresztül, annak bevételét növelve, illetve a főnök parancsára. Autók esetén ehhez elég egy hibásan kihelyezett kresztábla, vagy be nem kapcsolt öv, otthonfelejtett papír. Persze, amire létrehozta a közösség ezeket a cégeket - mint például a közösségre káros dolgok megakadályozása - arra nem marad így idő, akarat, bátorság.

 

Magyar Nemzet Lugas 2020. jan. 25.

Elektroszmog

"ha bármi negatívum kiderülne az 5G-ről, akkor azt tudományos evidenciákkal ezerszeresen meg kell támogatni, mert az ipar érdekeltjei irdatlan pereket akaszthatnak a kutatók nyakába..."

Kár is volt tovább írni a cikket. Hiszen ha ez igaz, akkor se tudós, se sajtó, se akadémia, se kormány nem tud semmit nyilvánosságra hozni az 5G életveszélyes voltáról, mivel mindez ellene van az iparnak...

 

Magyar Nemzet Lugas 2020. jan. 25.

Saját felelősségre - Hanthy Kinga

Egy bátor kis eldugott cikk, amely a sikerpropaganda ellenére azt meri állítani, hogy a bürokrácia nem csökkent, viszont ártalmas.

"A hivatal túlélési logikája az, hogy mindenkinek folyamatosan igazolnia kell a nélkülözhetetlenségét, ki ne derüljön, hogy felesleges."

 

 

ÚJ ÍRÁSOK